Beurzen licht hoger door brexithoop

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 11:53 | Reacties: 2

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen dinsdag licht vooruit. De hoop op een brexitdeal zorgde voor een voorzichtig optimisme bij beleggers. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en op de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Goldman Sachs, Morgan Stanley, Wells Fargo en Citigroup, die later op de dag naar buiten komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger op 577,68 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 851,51 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,6 procent. Londen daalde een fractie door een stijging van het Britse pond. EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier liet weten dat het nog steeds mogelijk om deze week een brexitdeal te sluiten. Donderdag wordt een Europese top gehouden over de brexit.

ASML was koploper bij hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,8 procent. Elektronicareus Samsung Electronics zou volgens mediaberichten overeenstemming hebben bereikt met de chipmachinemaker voor de aanschaf van een vijftien EUV-chipmachines. Met het contract zou een bedrag van omgerekend zo'n 2,3 miljard euro zijn gemoeid.

Koersen

ING won 0,7 procent. De bank overweegt volgens Poolse media een overname van de Poolse mBank. Zorgtechnologiebedrijf Philips sloot de rij met een verlies van 0,6 procent. In de MidKap stond bodemonderzoeker Fugro bovenaan met een plus van 5,8 procent na een adviesverhoging door ABN AMRO. Grootste daler was apothekersbedrijf Fagron met een min van 1,9 procent.

In Frankfurt kelderde Wirecard 18 procent. Zakenkrant Financial Times publiceerde documenten over mogelijke frauduleuze boekhoudpraktijken bij de Duitse betalingsverwerker. HelloFresh kreeg er bijna 16 procent bij. De Duitse maaltijdboxleverancier is positiever geworden over zijn resultaten dit jaar dankzij beter dan verwachte prestaties in het derde kwartaal. De Britse detacheerder Hays won 5 procent na een goed ontvangen kwartaalbericht.

De euro was 1,1012 dollar waard, tegen 1,1025 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent tot 52,50 dollar. Brentolie werd 2 procent goedkoper op 58,15 dollar per vat.

2 Posts
Jetje1
1
slim, we gaan het positief brengen zodat de beurzen niet in elkaar donderen aan het einde van de maand :):):)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.