'Samsung bestelt 15 EUV-apparaten bij ASML'

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 08:34 | Reacties: 4

ASML (25 mei)

295,600 +3,850 (+1,32%)

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - Elektronicareus Samsung Electronics zou overeenstemming hebben bereikt met chipmachinemaker ASML voor de aanschaf van vijftien EUV-chipmachines. Volgens zakenkrant Herald Business, die zich baseert op ingewijden, zouden de Koreanen een voorlopige overeenkomst hebben getekend.

EUV-chipmachines kosten meer dan 100 miljoen euro per stuk en zijn zo groot als een bus. Daarmee kunnen chips volgens een nieuwe procedure nog kleiner en krachtiger worden gemaakt. ASML stak eerder de nodige euro'sin de ontwikkeling van de techniek, maar plukt nu de vruchten van het risico dat het bedrijf daarmee nam.

Met het contract zou een bedrag van omgerekend zo'n 2,3 miljard euro zijn gemoeid. De leveringen zouden over een periode van drie jaar worden uitgesmeerd. ASML wil de deal niet bevestigen.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Patience
0
Mr.Windows
1
Mooi bericht. Wat heeft Philips spijt dat ASML zelfstandig werd :).
ASML heb ik al jaren en stelt me niet teleur.
Bertje Puk
0
Vandaag omhoog door het bericht ! Super. En morgen in de goot met rasse schreden. Vandaag 242 eindigen en morgenvroeg een mokerslag van 10 % en einde rond de 210 overmorgen nadat de amies verkocht hebben. Misschien zelfs een val van 40. En dan terug op 200
dasokwat
0
Het enige gevaar voor ASML, zijn Chinese spionnen.
Het moet wel een doorn in hun oog zijn dat zij dat niet kunnen
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.