Apple stopt bloedzuurstofsensor in nieuwe Apple Watch

Gepubliceerd op 15 september 2020 20:04 | Reacties: 5

Apple (28 sep)

114,960 +2,680 (+2,39%)

APPLE INC. (28 sep)

98,180 +2,550 (+2,67%)

CUPERTINO (AFN) - Apple heeft zijn nieuwe smartwatch uitgerust met een bloedzuurstofmeter. Daarmee kunnen dragers van het horloge in de gaten houden hoe hoog het zuurstofgehalte in hun bloed is. De sensor werkt met gewoon en infraroodlicht dat wordt weerkaatst door zuurstofrijke rode bloedlichaampjes. Gebruikers van de Apple Watch met nieuwe sensor kunnen ook meedoen aan een aantal wetenschappelijke onderzoeken naar ziektes als astma en Covid-19.

De nieuwe Apple Watch krijgt verder een helderder scherm en een hoogtemeter en komt in meer kleuren beschikbaar. Apple introduceerde ook nieuwe armbandjes voor de horloges. Daarnaast heeft het bedrijf ook een goedkopere Apple Watch SE geïntroduceerd die qua mogelijkheden tussen de vorige versie van de smartwatch en de nog altijd te krijgen Series 3 uit 2017 in zit.

Verder vernieuwde Apple ook de iPad en de iPad Air met onder meer snellere chips en kwam het bedrijf met een nieuwe fitnessdienst. Een abonnement daarop is ook te krijgen in een nieuwe abonnementenbundel die Apple One gaat heten. Klanten krijgen dan onder meer Apples muziek-, spelletjes- en videostreamingdiensten en extra cloudopslag voor één vast maandelijks bedrag.

Normaal gesproken kondigt Apple in september ook zijn nieuwe iPhones aan, maar dat wordt dit jaar niet verwacht. Door de coronacrisis is de ontwikkeling en productie van de nieuwe toestellen vertraagd. Apple zou mogelijk volgende maand een apart event voor de iPhone houden.

6 Posts
Jopie1962
0
Nog even, en ze zijn gelijkwaardig aan de Huawei Gt2 die dit allemaal allang heeft!! En die kost 180 euro.
IceBear1
0
quote:

sok2 schreef op 15 september 2020 21:51:


Zelfs gratis wil ik die niet hebben


XD LOL

.......en zeker niet op een Android device.
Andy5
0
Zo! Dat was echt teleurstellend dat hele Apple verhaal. Apple Watch batterij van niks en dus ook niks over ‘slaap’ functie, want dan moet de Watch op de lader. En verder allemaal abonnementen waar je niks aan hebt.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.