'Topoverleg over digitale munt libra'

Gepubliceerd op 15 september 2019 14:17 | Reacties: 1

LONDEN (AFN) - Libra, de digitale munt die door Facebook is ontwikkeld, is maandag het onderwerp van gesprek bij een bijeenkomst tussen medewerkers van het bedrijf en ambtenaren van 26 centrale banken, waaronder de Federal Reserve en de Bank of England. In Basel vindt de eerste grote ontmoeting plaats tussen de ontwikkelaars van de munt en beleidsmakers sinds Facebook zijn plannen voor de digitale munt lanceerde, aldus zakenkrant Financial Times.

De bijeenkomst van het comité betalingen en marktinfrastructuur van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) wordt voorgezeten door Benoît Coeuré van de Europese Centrale Bank. Hij heeft al aangegeven dat de lat voor wettelijke goedkeuring voor de libra om gebruikt te mogen worden in de Europese Unie erg hoog ligt. Andere toezichthouders en ministers van Financiën hebben al grote zorgen geuit over de libra.

Zo zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire recent dat de lancering van de cryptomunt in de vorm die de socialmediagigant tot nu toe heeft voorgesteld niet kan doorgaan. Zo zou de libra de financiële stabiliteit kunnen ondermijnen, waarschuwde ook de Amerikaanse Federal Reserve. Daarnaast zijn er zorgen over de mogelijkheden tot witwassen en financieren van misdaad met de cryptomunt en heeft Facebook ook geen al te beste reputatie op vlak van privacy.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Knight V
0
shortie
0
quote:

Knight V schreef op 15 september 2019 21:23:Ach, de dinosaurussen van De BIS, FED zullen er niks van snappen.
Alleen al het feit dat deze munt uit de koker van Facebook komt maakt em volledig onbetrouwbaar.
ton1234
0
quote:

Knight V schreef op 15 september 2019 21:23:Ach, de dinosaurussen van De BIS, FED zullen er niks van snappen.


Nee die Fuckenberg is zo lekker betrouwbaar....omdat de halve bevolking debiel is en hun hele achterlijke hebben en houwen aan de rest van de wereld willen mededelen, omdat ze zo een onnozel bestaan leiden, wil nog niet zeggen dat we dan ook maar alles aan dat lullige mannetje moeten toevertrouwen, of wel dan?

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.