Handelsvete Trump en China escaleert | Eurobench.com

Handelsvete Trump en China escaleert

Gepubliceerd op 15 jun 2018 om 08:09 | Reacties: 14 | Onderwerpen: China  Donald Trump 

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn goedkeuring gegeven voor importheffingen op Chinese goederen, die een handelswaarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen. Op die producten wordt een extra belasting van 25 procent geheven. China maakte direct bekend terug te slaan met zijn eigen heffingen.

In totaal treft de Verenigde Staten 1102 soorten producten. Daarvan wordt op 818 productsoorten met een waarde van 34 miljard dollar vanaf 6 juli de importheffing geïnd. De VS neemt daarnaast stappen om de heffingen uit te breiden naar nog eens 284 productgroepen.

China kondigde al direct aan met tegenmaatregelen te komen van een vergelijkbare waarden. Het gaat om heffingen van 25 procent op 659 verschillende Amerikaanse goederen met een waarde van 50 miljard dollar zoals vliegtuigen, auto's en sojabonen. Heffingen op 34 miljard dollar aan producten gaan in op 6 juli. De andere tarieven worden op een later tijdstip aangekondigd, aldus het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Tegenmaatregelen

Trump deed niets om de angst dat dit tot een volwaardige handelsoorlog zou leiden, weg te nemen. Bij de bekendmaking van zijn importheffingen dreigde hij daarentegen juist met extra heffingen als China zou reageren met eigen tarieven. Eerder had hij het al over een tweede groep producten ter waarde van 100 miljard dollar.

De Europese Unie is ook een stap dichter bij het nemen van tegenmaatregelen richting de VS. De regeringsleiders van de 28 lidstaten hebben unaniem ingestemd met een plan om voor 2,8 miljard euro aan heffingen op te leggen aan Amerikaanse producten. Dat is een reactie op de Amerikaanse heffingen op staal en aluminium uit de EU die sinds begin deze maand gelden.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland stellen dat de huidige ontwikkelingen slechts zijn voor 'exportland' Nederland. ,,Per saldo kennen deze ontwikkelingen alleen verliezers. Zowel consumenten als producenten zijn uiteindelijk de dupe van dit soort handelsoorlogen. Alle onzekerheid is slecht voor de handel en het vertrouwen. Wij hopen dan ook dat de twee wereldmachten alsnog snel tot verstandige afspraken komen, want dit is voor niemand goed."

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Shit hits the fan? ZTE, NXP deal van tafel. Ketting reactie tarief op tarief als tegen reactie op elkaar. Ik ga straks al mijn aandelen verkopen. Behalve flowtrader en goud. Lekker biertje erbij langs de zijlijn en kijken naar een slachtpartij voor volwassenen. Begin van nieuwe super recessie?
HD_Erik
0
quote:

sjaak100 schreef op 15 jun 2018 om 08:16:


Shit hits the fan? ZTE, NXP deal van tafel. Ketting reactie tarief op tarief als tegen reactie op elkaar. Ik ga straks al mijn aandelen verkopen. Behalve flowtrader en goud. Lekker biertje erbij langs de zijlijn en kijken naar een slachtpartij voor volwassenen. Begin van nieuwe super recessie?


Je moet je aanmelden bij de aluhoedjes van zero hedge. Die denken ook dat elke dag de wereld vergaat. Haha
DeZwarteRidder
0
quote:

HD_Erik schreef op 15 jun 2018 om 08:19:


[...]Je moet je aanmelden bij de aluhoedjes van zero hedge. Die denken ook dat elke dag de wereld vergaat. Haha

Dat denken ze niet, maar deze lui hebben ontdekt dat rampenverhalen schrijven een fantastische bron van inkomsten is.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
suske wiet
0
Wie heeft de waarheid in pacht ?
Het begrotings tekort in Amerika is gedurende een 15 tal jaren opgelopen .
Daar heeft trump geen schuld aan en China begrijpt dit ook wel en heeft er begrip voor .
Dus een echte handelsoorlog komt er niet maar Europa gaat hier slecht uitkomen .
We hebben mekaar nodig ,maar Europa heeft ook boter op het hoofd en is kwetsbaar .
Eventus docebit
0
Kijken hoe lang Trump het volhoudt als straks de hele wereld wél vrijhandelt met elkaar en alleen Amerikaanse producten stervensduur worden vanwege importheffingen. Z'n "Amerika first" wordt dan toch gauw "America all by itself".

[cue alle reacties van wat een meesterlijke onderhandelaar Trump is en wat hij allemaal voor elkaar krijgt]
FrankAlexander
0
@Eventus In theorie zou het land zelfvoorzienend moeten kunnen zijn (net zoals ons eigen kikkerlandje). Handel heeft de wereld echter niet eenvoudiger gemaakt.
Hermando
0

Met sancties van 3 miljard als signaal naar Amerika toe is een lachertje.

Europa zou met 20-50 miljard moeten komen om duidelijk te maken dat het ernst is, maar ja zolang wij nog achter Amerika aanlopen..wordt het nooit wat met de EU, vandaar een miezerige 3 miljard....

Wat een angst hazen, hebben wij weer.


Eventus docebit
0
quote:

FrankAlexander schreef op 15 jun 2018 om 11:51:


@Eventus In theorie zou het land zelfvoorzienend moeten kunnen zijn (net zoals ons eigen kikkerlandje). Handel heeft de wereld echter niet eenvoudiger gemaakt.

Amerika kan helemaal niet zelfvoorzienend zijn. Ze hebben bijvoorbeeld zelf geen aluminium- en titaniumwinning, dus hun vliegtuigindustrie heeft direct een immens probleem. En hun militair overwicht is voor een groot deel op luchtoverwicht gestoeld, dus ze hebben dan best een uitdaging. En zo zijn er wel meer gebieden waar Amerika alleen zelfvoorzienend kan zijn als de bevolking bereid is om het met minder te doen.

Nederland kan het ook wel vergeten, tenzij we bereid zijn om allemaal keuterboertjes of jager-verzamelaars te worden. Moeten we wel een paar miljoen inwoners lozen.

Handelsnetwerken bestaan al zo lang als de mens over de aarde rondtrekt. Zeker voor luxe-artikelen. Je kan zonder, maar dan moet je echt wel een hoop opgeven, zoals bijvoorbeeld een moderne maatschappij-inrichting.
Nuchtertransparant
0
De reden waarom Trump door zoveel politici en salon socialisten uitgespuwd word, is omdat ze diep van binnen weten dat hij gelijk heeft. Hij is te bedreigend voor de zichzelf in het zadel houdende politieke elite. En ik vermoed dat hij meer en meer het feitelijk gelijk aan zijn kant zal krijgen. Economie groeit daar als een tierelier, werkgelegenheid neemt alleen maar toe, tussendoor breekt hij allerlei heilige huisjes af, neemt al die volgescheten palingvellen tijdens de G7 top in de maling en vliegt dan vrolijk naar de onderhandelingen met Zuid Korea. En al die "kenners" die vlak na zijn verkiezingen riepen dat hij het geen jaar zou volhouden en impeacement zou ondergaan, zijn in geen velden of wegen meer te bekennen. Ihb die Heleen Mees en Charles Groenhuijsen. Ze hebben allemaal ongelijk gekregen. We hebben hier in Nederland al sinds 1992 een schandalige binnenlandse heffing: de BPM. En daarnaast nog steeds sinds 1991 het kwartje van Kok. Je weet wel die meneer die stilzwijgend toekeek hoe het mis ging bij de ING.
Hermando
1

Trump heeft geen gelijk.
Als je zijn acties goedkeurd dan gaat het berg afwaarts met de wereld.

Amerika heeft handels tekort zelf veroorzaakt.

Ze waren bezig om oorlogje te spelen en vergaten dat consument op de pof leven.
Export naar buitenland lukt niet en niet omdat er heffingen zijn, maar omdat amerikaanse producten slechter van kwaliteit zijn dan duitse producten. Het enige wat ze kunnen exporteren zijn wapens, soja, wiskey.

Ze hebben nooit gedaan aan infrastructuur, zorg, staal modernisering omdat ze de kennis en materiaal niet hebben.
Amerika moet de produkten invoeren omdat ze het zelf niet kunnen maken of produceren.

Je vraagt toch ook niet als je een auto koopt in Amerika of ze een container kaas van ons willen terug kopen.
Handel is vraag en aanbod en niet op basis van wederverkoop.

Media wil Amerika niet aan schandpaal nagelen, bang voor eigen hachie en praten alles goed wat Trump doet.

Dat Amerika goed doet is niet vanwege Trump. Dit is veroorzaakt door een beleid die in gang is gezet door Obama.
Volgend jaar kan je pas beoordelen of Trump handelsoorlog op zijn konto geschreven mag worden.

Ik kan nu al voorspellen dat media/journalisten excuses zal vinden om schuld bij het buitenland te plaatsen en dat de depressie niet door Trump is veroorzaakt.

De depressie in Amerika komt als Europa met keiharde maatregel komt en samen met de chinezen intensiever gaan samenwerken... want Amerika heeft gewoon een groot probleem.

alfaomega
0
Trump is veruit de beste POTUS van de afgelopen 100 jaar.

Dit is wederom een briljante zet van hem. Hij voert de druk op zodat China Noord Korea laat vallen. Read my lips!
mok
0
De VS is afhankelijk geworden van China. De handel naar China valt helemaal stil, terwijl de VS noodzakelijkerwijs gewoon moet importeren van China. Erg dom allemaal, alleen maar om een signaal af te geven naar de kiezer in de VS. Ik vermoed dan ook dat het hierbij blijft. Trump heeft zijn punt gemaakt, die laat het niet escaleren. Dat zou zijn eigen portemonnee schaden en die van zijn familie.
Japio_
0
quote:

alfaomega schreef op 16 jun 2018 om 00:07:


Trump is veruit de beste POTUS van de afgelopen 100 jaar.


Trump komt binnenwandelen tijdens een hoogconjunctuur en maakt een dansje met een dictator van een land wat na jarenlange sancties met de pootjes omhoog ligt. Met wat hij op Twitter laat horen maakt hij inhoudelijk niet veel indruk.
Het afremmen van de overconsumptie is een goede zet, maar ik vermoed dat hij de driehoek Azië Europa en Afrika nu kunstmest geeft en vooral de eigen beperkingen naar boven laat komen.
alfaomega
0
quote:

japio,o schreef op 16 jun 2018 om 15:51:


[...]

Trump komt binnenwandelen tijdens een hoogconjunctuur en maakt een dansje met een dictator van een land wat na jarenlange sancties met de pootjes omhoog ligt. Met wat hij op Twitter laat horen maakt hij inhoudelijk niet veel indruk.Onzin - Trump is door zijn messcherpe analyses op twitter juist POTUS geworden en heeft Kim aan de onderhandelingstafel gedowngen en WW3 afgewenteld.

Daarnaast, hij heeft de US economie een enorme boost gegeven

Je bent een typische Nederlandse azijnzeiker
Japio_
0
WW3 is afgewenteld en de beurs is nog geen half procent gestegen, hmm ik denk dat wij er niet uit gaan komen.
Traveler@repair
0
Wapenindustrie en Big Pharma krijgen een tikje als er geen (dreiging van ) oorlog is. Hier doet Trump het heel goed !
Bezoeky
0
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.