China nog altijd niet akkoord met NXP-deal | Eurobench.com

China nog altijd niet akkoord met NXP-deal

Gepubliceerd op 15 jun 2018 om 08:02 | Reacties: 4 | Onderwerpen: China 

NXP Semiconductors NV (22:15)

97,650 -0,410 (-0,42%)

PEKING (AFN) - Het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm heeft nog altijd geen goedkeuring van China voor de overname van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors. Peking moet als laatste van toezichthouders in negen landen zich nog uitspreken over de deal ter waarde van 44 miljard dollar, waaraan al sinds oktober 2016 wordt gewerkt.

Drie bronnen weerspreken tegenover persbureau Reuters mediaberichten dat er al een fiat is gegeven. De overname lijkt momenteel vooral inzet van de onderhandelingen die de Verenigde Staten en China voeren over handel. Eerder gold dat ook al voor het Chinese technologiebedrijf ZTE, dat tijdens de gesprekken sancties tegen zich zag worden verlicht door de VS.

De goedkeuring komt mogelijk extra onder druk te staan door de nieuwe importtarieven die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag naar verwachting wereldkundig maakt, zo verwacht een van de ingewijden. Trump heeft al gezegd beperkingen in te stellen tegen Chinese goederen ter waarde van 50 miljard dollar.

NXP en Qualcomm zijn het al lang met elkaar eens over de voorgenomen samensmelting, maar de overname heeft veel voeten in de aarde. Naast de lange reeks toezichthouders die zich wegens de betrokken gevoelige technologieën moeten uitspreken over de deal, mengde ook de activistische aandeelhouder Elliott zich in de discussie. Uiteindelijk verhoogde Qualcomm daarop zijn bod. Qualcomm was ook zelf inzet van een overnamepoging. Branchegenoot Broadcom trok zich echter uiteindelijk terug.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jaar2018
1
15-6-2018 08:14:54

China keurt overname NXP door Qualcomm goed - media

(ABM FN-Dow Jones) Chinese toezichthouders hebben goedkeuring gegeven aan de overname van het van origine Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors door het Amerikaanse Qualcomm. Dit schreef South China Morning Post vrijdag op basis van anonieme bronnen.

De overname vereiste goedkeuring van toezichthouders uit negen landen. Acht hiervan, waaronder Amerika en Japan, hebben reeds ingestemd. Het wachten is op China.

Persbureau Reuters meldt vrijdag echter op basis van bronnen dat de kogel in China nog niet door de kerk is.

Qualcomm diende in april een hernieuwde aanvraag voor goedkeuring voor de overname in bij het Chinese ministerie van Handel. Het ministerie zei later die maand dat de voorgestelde maatregelen niet voldoende zijn om mededingingsproblemen op te lossen. Maar in mei zeiden de Chinezen de beoordelingsprocedure te hebben hervat.

Op de achtergrond spelen ook de oplopende handelsspanningen tussen Amerika en China mee.

Qualcomm, uit het Amerikaanse San Diego, is de grootste fabrikant ter wereld van halfgeleiders voor smartphones. De onderneming maakte ongeveer anderhalf jaar geleden zijn intenties bekend om NXP voor 44 miljard dollar te kopen. NXP is de voormalige halfgeleidertak van Philips.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Knight V
0

Als ik china was, zou ik vanwege national security het niet goedkeuren.

Goed voorbeeld doet volgen toch ?

Erg chebbi
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.