Beurzen lager na zwakke Chinese export

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 11:48 | Reacties: 4 | Onderwerpen: China 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden maandag een stap terug. De opluchting over de gedeeltelijke Amerikaans-Chinese handelsdeal werd deels teniet gedaan door tegenvallende export- en importcijfers uit China. Daarnaast bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit. Op het Damrak was Beter Bed een uitblinker na de verkoop van het geplaagde Duitse dochterbedrijf van de beddenverkoper.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent in het rood op 573,30 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 840,34 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 0,9 procent.

Beter Bed won bijna een kwart aan beurswaarde op de lokale markt. Het beddenbedrijf verkoopt zijn Duitse dochter Matratzen Concord aan investeerder Magical Honour Limited voor 5 miljoen euro in contanten. Het Duitse onderdeel, dat ook in Oostenrijk en Zwitserland actief is, werd geplaagd door een schandaal rond giftig schuim in de matrassen. Analisten van KBC Securities verhoogden het advies voor het aandeel.

Esperite in beroep

Centenaandeel Esperite kelderde bijna 55 procent. Het stamcelbedrijf gaat in beroep tegen de faillissementsuitspraak van de rechtbank Gelderland. Esperite maakte begin deze maand bekend afscheid te willen nemen van al zijn operationele activiteiten en door te willen gaan als investeerder op gebied van gezondheidszorg.

Staalconcern ArcelorMittal (min 5,6 procent) kampte met de tegenvallende Chinese handelscijfers en was de grote verliezer bij de Amsterdamse hoofdfondsen. De financiële bedrijven ABN AMRO en Aegon volgden met minnen van rond 2 procent. Bierbrouwer Heineken en tankopslagbedrijf Vopak voerden de schaarse stijgers aan met winsten van 0,6 en 0,3 procent.

Koersen

In de MidKap sloot metalenspecialist AMG de rij met een min van 2,6 procent. Fagron ging aan kop met een plus van 5,5 procent. Grootaandeelhouders Baltisse en Waterland hebben hun belang in in de apothekerstoeleverancier met succes verkocht.

De euro was 1,1035 dollar waard, tegen 1,1044 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent minder op 53,72 dollar. Brentolie zakte 1,8 procent in prijs tot 59,42 dollar per vat.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bob777
0
Zo'n tegenvallend cijfer zou toch een snellere deal moeten opleveren of is hier weer een beursiaanse uitleg voor.
finance2u
0
thejaguar
1
beurzen vorige week 3-4% omhoog door handelsoptimisme en een handelsdeal. wacht even, handelsdeal? helemaal geen handelsdeal! aex daalt met slechts 0,7%, onbegrijpelijk. ik ben gestart met het kopen van goud en aandelen in goudmijnen en zit nu short op de AEX, de Nasdaq-100 en de met een k/w van 80 veel te dure russell-2000.
dasokwat
0
Dit kon Ping zelf toch ook wel begrijpen, met een vs tarief van 25 % wordt het niet zo aantrekkelijk om Chinese producten te importeren.
Als hij dan ook nog rekening houdt met een 18% gedevalueerde munt, wordt het geen vetpot
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.