Beter Bed vindt uitweg uit hoofdpijndossier

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 07:39 | Reacties: 6

Beter Bed (09:06)

1,600 +0,024 (+1,52%)

UDEN (AFN) - Beddenbedrijf Beter Bed heeft zijn Duitse dochter Matratzen Concord van de hand gedaan aan investeerder Magical Honour Limited. Die partij betaalt daarvoor 5 miljoen euro in contanten. Dat bedrag kan nog hoger worden als Matratzen Concord in zijn eerste jaar na de overname bepaalde prestatiedoelen haalt.

Magical Honour steekt bovendien 5 miljoen euro in aandelen Beter Bed. De Nederlandse keten geeft daarvoor 2,15 miljoen nieuwe aandelen uit. Daardoor krijgt de investeerder, waar Aziatische partijen achter zitten, een belang van 8,9 procent in Beter Bed.

De verkoop en investering is volgens Beter Bed uiterlijk eind dit jaar afgerond. Duitse toezichthouders moeten nog wel toestemming geven voor de verkoop en aandeelhouders van Beter Bed moeten akkoord gaan met de uitgifte van nieuwe aandelen. Een bijzondere aandeelhoudersvergadering daarvoor wordt eind november gehouden.

Matratzen Concord, dat ook in Oostenrijk en Zwitserland actief is, werd geplaagd door een schandaal rond giftig schuim in de matrassen. Klanten lieten het bedrijf daardoor langer dan verwacht links liggen. Beter Bed raakte door de Duitse problemen ook zelf in de financiële zorgen. Deze zomer kreeg het bedrijf al een lening van drie grote aandeelhouders.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mijn Vriend
0
"Daardoor krijgt de investeerder, waar Aziatische partijen achter zitten, een belang van 8,9 procent in Beter Bed."

Al onder de meldingsdrempel ingekocht? En de rest onderhands? Het is toch nog steeds positief nieuws.
mok
0
Matratzen Concord staat wel voor meer dan 5 miljoen in de boeken denk ik. Zal nog een flinke afschrijving worden?
Wakula
0
5 mil lijkt mij ook een zielig bedrag in de tijden van gratis geld. een groot pand kost al snel meer maar weet niet wat MC heeft precies. Lijkt dat ze geen panden hadden dan kopen de chinese puur de vooraad aan bedden? :) :) :)
extra investeerder is fijn als ze niet zomaar weg lopen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.