'Halvering Saudische olieproductie na aanval'

Gepubliceerd op 14 september 2019 18:28 | Reacties: 20

RIYAD (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie zaterdag gehalveerd, nadat met drones aanvallen waren uitgevoerd op twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij. Bronnen rond Saudi Aramco zeiden dat de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag is verminderd.

Olie-installaties in Abqaiq en Khurais werden zaterdag door tien drones getroffen. Het was de grootste aanval op de olie-infrastructuur van Saudi-Arabië tijdens net huidige conflict in Jemen. Op het olieveld van Abqaiq, in het noordoosten van het land, staat de grootste olieraffinaderij ter wereld. Het veld in Khurais, tussen de hoofdstad Riyad en de Perzische Golf, is een van de belangrijkste olievelden van het land. Volgens een bron rond Saudi Aramco kan het bedrijf de productie van olie vermoedelijk weer snel opvoeren.

Houthi-rebellen uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op de twee Saudische olie-installaties. De rebellenbeweging heeft al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen.

28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

anjj schreef op 15 september 2019 17:01:


Knight, ik weet wel zeker dat de oorlogen daar, irak, iran ,jemen,libanon allen vanuit de westerse wereld aan de gang worden gehouden of begonnen

Dat is dus grote onzin....!!!

Wij hoeven de Arabieren en de Perzen echt niet te leren om oorlogje te voeren.
Bangizwe
0
Iran probeert de Saudi's te breken. Om zo de grootste dominante speler te worden. En anders gaan ze naar de haaien. Want er is gewoon veel te veel olie momenteel.
objectief
1
quote:

Bangizwe schreef op 15 september 2019 20:09:


Iran probeert de Saudi's te breken. Om zo de grootste dominante speler te worden. En anders gaan ze naar de haaien. Want er is gewoon veel te veel olie momenteel.


Dan weet jij meer dan Jomanda en de rest van de wereld.
Bangizwe
0
Wat zit Iran anders in de achtertuin van de Saudi's te doen ? Want de regering van Yemen heeft hulp aan Saudi-Arabië gevraagt omdat Iran die Houthis aan het helpen was.
Globalthreat
0
Wel apart dat Trump nog helemaal niets over deze situatie op Twitter heeft gezegd.....

Hij lijkt nu alleen nog goed nieuws te willen brengen in aanloop naar de verkiezingen.
NewKidInTown
0
"Oil prices surge 15% after attack on Saudi facility hits global supply"

NEW YORK (Reuters) - Oil prices surged more than 15% at the open on Sunday after an attack on Saudi Arabia's oil facilities on Saturday that knocked out more than 5% of global oil supply.

Brent crude futures jumped more than 19% to a session high of $71.95 a barrel at the opening, while U.S. crude futures surged more than 15% to a session high of $63.34 a barrel.

State oil giant Saudi Aramco said the attack cut output by 5.7 million barrels per day, at a time when Aramco is trying to ready itself for what is expected to be the world's largest share sale.

Aramco gave no timeline for output resumption. A source close to the matter told Reuters the return to full oil capacity could take "weeks, not days."

www.investing.com/news/commodities-ne...

Crude Oil Prices (WTI):

www.investing.com/commodities/crude-oil

Brent Oil Futures - Nov 19 (LCOX9)

www.investing.com/commodities/brent-oil

Bir
0
quote:

anjj schreef op 15 september 2019 17:01:


Knight, ik weet wel zeker dat de oorlogen daar, irak, iran ,jemen,libanon allen vanuit de westerse wereld aan de gang worden gehouden of begonnen


Libanon? Misschien even je kennis bijschaven..........
Mijn Vriend
0
Het is toch wel opmerkelijk dat de technologie van Rusland-Iran zo ff door het SA-VS defensie systeem prikt (voor de ouderen onder ons; weer eens wat anders dan de scud vs patriot). De Janks hebben voor miljarden prut aan SA geleverd of ze kunnen niet beter? SA-VS kunnen pas tot een aanval overgaan wanneer ze er zeker van zijn wanneer ze die drones kunnen stoppen.

Mocht er wel een nieuwe oorlog komen dan is de VS weer voor 100% verantwoordelijk ervoor want die moesten zo nodig Iran maximaal frusteren terwijl ze zich aan het JCPOA hielden. De verleiding om wapens te verkopen en de EU te naaien was natuurlijk weer te groot. De VS is verdeel en heers en alle middelen zijn geoorloofd behalve dan wat de Jank-kiezer ervan denkt kort op de nov-20 verkiezingen.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.