'Verenigde Staten en China stellen handelsoverleg uit'

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 19:12 | Reacties: 8 | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten en China stellen hun voor zaterdag geplande handelsgesprekken naar verluidt uit. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de videoconferentie wordt verschoven vanwege problemen met de planning. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Er zou in ieder geval nog geen nieuwe datum in de agenda zijn gezet.

Het gaat om een belangrijke afspraak. Er werd verwacht dat de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer, minister van Financiën Steven Mnuchin en de Chinese vice-premier Liu He met elkaar zouden praten over de onderlinge handelsrelatie. Het is zaterdag precies zes maanden geleden dat het in januari getekende handelsakkoord tussen beide grootmachten in werking ging.

Die deal betekende een gedeeltelijk einde van de slepende Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. Maar er waren nog veel zaken waarover nog onenigheid bestond tussen Washington en Peking. Daarom moest er eigenlijk verder onderhandeld worden over vervolgdeals. De onderlinge spanningen zijn de laatste tijd evenwel weer opgelopen. President Donald Trump beschuldigde China er de laatste tijd geregeld van informatie achter te houden over het coronavirus. De grootmachten liggen ook in de clinch over de situatie in Hongkong en mogelijk gespioneer door techbedrijven als Huawei en TikTok.

11 Posts
Ikkenietweten
0
Vooral het laatste stuk:

Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla enz.

Herhaling van zetten. Je word er niet goed van.
Ger1948
0
Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Nee, dat is uitermate duidelijk. Alles verschuiven tot na de verkiezingen. Trump kan nu geen negatieve publiciteit gebruiken!!! Alle berichtgeving tot de verkiezingen worden gescreend. Daar is Trumpie altijd al goed in geweest. Zijn stokpaardje, de beurs met zijn abnormale koersstijgingen moeten overeind blijven. Dan de geldpersen maar overuren laten maken. Hij moet het nog een paar maanden volhouden, en dat gaat hem lukken ook. Als de ballon dan eindelijk knapt, tja, dan heeft hij weer een paar jaar om de boel op te lappen en zich weer op de borst te kloppen. En de Yanks??? Ach, die staan als kleutertjes te zwaaien met hun vlaggetje. Ongelooflijk maar waar!!!
MartijnN1932
1
quote:

Ger1948 schreef op 14 augustus 2020 20:37:


Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Nee, dat is uitermate duidelijk. Alles verschuiven tot na de verkiezingen. Trump kan nu geen negatieve publiciteit gebruiken!!! Alle berichtgeving tot de verkiezingen worden gescreend. Daar is Trumpie altijd al goed in geweest. Zijn stokpaardje, de beurs met zijn abnormale koersstijgingen moeten overeind blijven. Dan de geldpersen maar overuren laten maken. Hij moet het nog een paar maanden volhouden, en dat gaat hem lukken ook. Als de ballon dan eindelijk knapt, tja, dan heeft hij weer een paar jaar om de boel op te lappen en zich weer op de borst te kloppen. En de Yanks??? Ach, die staan als kleutertjes te zwaaien met hun vlaggetje. Ongelooflijk maar waar!!!Tja of de beurs nu klapt nadat hij herkozen is of als hij heeft afgewimpeld.

hij zal er zo'n draai aan geven dat het de schuld van de democraten is..
WijHetVolk
0
quote:

Ger1948 schreef op 14 augustus 2020 20:37:


Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Nee, dat is uitermate duidelijk. Alles verschuiven tot na de verkiezingen. Trump kan nu geen negatieve publiciteit gebruiken!!! Alle berichtgeving tot de verkiezingen worden gescreend. Daar is Trumpie altijd al goed in geweest. Zijn stokpaardje, de beurs met zijn abnormale koersstijgingen moeten overeind blijven. Dan de geldpersen maar overuren laten maken. Hij moet het nog een paar maanden volhouden, en dat gaat hem lukken ook. Als de ballon dan eindelijk knapt, tja, dan heeft hij weer een paar jaar om de boel op te lappen en zich weer op de borst te kloppen. En de Yanks??? Ach, die staan als kleutertjes te zwaaien met hun vlaggetje. Ongelooflijk maar waar!!!Je gaat er voor het gemak maar van uit dat de Amerikanen deze afspraak gecanceld hebben. Is het niet bij je opgekomen dat de Chinezen misschien deze afspraak hebben gecanceld?
Cph-cinq
0
Ik denk ook dat de Chinezen niet akkoord zijn. Je zou voor minder.. elke week één of andere uitspraak te verduren te krijgen . Je kan niet constant opjutten en dan daarna lekker gaan tafelen. Nee dus.

Lepre Chaun
0
China loopt aanzienlijk achter met de invoer van Amerikaans LNG, ruwe olie, geraffineerde producten en steenkool, en tenzij er iets buitengewoons gebeurt, zal Peking zijn doelstellingen niet halen.
Chinezen houden zich niet aan de inkoop doelstellingen zoals afgesproken eerder.

www.petroleum-economist.com/articles/...
Cph-cinq
0
Het persbureau meldde ook dat China voor augustus en september olietankers heeft geboekt om zeker 20 miljoen vaten Amerikaanse olie te kunnen importeren.

Dit zou de zorgen weg moeten nemen aan Amerikaanse zijde dat Beijing zich niet houdt aan de in het handelsakkoord afgesproken importaantallen, volgens het persbureau. (Beursduivel.be)
suske wiet
0
De volgende regering zal de hete patat op zijn bord krijgen ;
Trump voelt de bui al hangen .
WijHetVolk
0
quote:

Cph-cinq schreef op 15 augustus 2020 10:20:


Het persbureau meldde ook dat China voor augustus en september olietankers heeft geboekt om zeker 20 miljoen vaten Amerikaanse olie te kunnen importeren.

Dit zou de zorgen weg moeten nemen aan Amerikaanse zijde dat Beijing zich niet houdt aan de in het handelsakkoord afgesproken importaantallen, volgens het persbureau. (Beursduivel.be)


Ik denk niet dat de Chinezen zich hierover erg veel zorgen maken.

Ik vraag me wel af of die rooie het aandurft om sancties op te leggen aan China of Xi (Rusland/Poetin)
erol
0
Die Trump. was de VS zelf niet die de bondgenoten aan het afluisteren was!!! Doe er iets aan als het zo is ipv steeds maar wat te roepen en niks te doen. En zo gaat het op mondiaal niveau niemand vertrouwt niemand en beschuldigd de ander van wat zij zelf óók doen!!!
Aandelen & zo
0
Het handelsakkoord is niet opgezegd. Het is door beide partijen getekend en al sinds januari van kracht. Alleen verdere onderhandelingen uit het akkoord moesten / moeten nog worden uitgewerkt / gevoerd.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.