'Vrijwel vlak begin voor Beursplein 5'

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 08:18 | Reacties: 4

AEX (18:05)

541,11 -4,57 (-0,84%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk vrijwel vlak openen. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met kleine koersuitslagen te beginnen na de verliesbeurt een dag eerder. De aanhoudende impasse in de Verenigde Staten over de nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie zorgt voor enige terughoudendheid bij beleggers. Op Beursplein 5 gaf beursintermediair Flow Traders een kijkje in de boeken.

Flow Traders profiteerde in het tweede kwartaal opnieuw van verhoogde handelsvolumes door onrust op de financiële markten tijdens de coronacrisis. Wel was dat voordeel aanzienlijk minder groot dan in de eerste drie maanden van het jaar, toen de grote koersval in maart voor veel extra handelsbewegingen zorgde. De personeelskosten vielen wel flink lager uit. In het eerste kwartaal moest Flow Traders alle zeilen bijzetten en kampeerde het personeel op het werk om te voorkomen dat het bedrijf door coronaquarantaines zou worden getroffen.

In Frankfurt staat Daimler in het nieuws. Het moederconcern van Mercedes-Benz is meer dan 2 miljard dollar kwijt aan Amerikaanse schikkingen in verband met het dieselschandaal. Met diverse autoriteiten is overeenstemming bereikt over een schikking van 1,5 miljard dollar. Daarnaast rekent het bedrijf erop een massaclaim van gedupeerde consumenten voor ongeveer 700 miljoen dollar af te handelen.

De Aziatische beurzen lieten vrijdag overwegend kleine winsten zien. De Nikkei in Tokio ging met een plusje van 0,2 procent het weekeinde in. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent hoger ondanks tegenvallende Chinese macro-economische cijfers. De Chinese industriële productie nam in juli minder sterk toe dan verwacht, terwijl de Chinese winkelverkopen afgelopen maand een onvoorziene daling lieten zien.

De Europese beurzen deden donderdag een stap terug. De AEX-index sloot 0,9 procent lager op 569,95 punten en de MidKap daalde 0,3 procent tot 813,13 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 1,5 procent. Ook Wall Street ging overwegend omlaag. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 27.896,72 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent en techbeurs Nasdaq won 0,3 procent.

De euro noteerde op 1,1818 dollar tegenover 1,1820 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 42,37 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 45,11 dollar per vat.

8 Posts
Ritageld
0
quote:

AMGflop schreef op 14 augustus 2020 09:08:


Noem je dit vlak?

In voorspellen zijn zij kanjers!
ruud11
0
quote:

AMGflop schreef op 14 augustus 2020 09:08:


Noem je dit vlak?
er

Er is altijd een gedeelte van een gezelschap die vlak saai vind.
En gaan dan met zijn allen....
Brievenbus
0
Men wil de daling onderhouden?
Een echte onzin morgen, de beurs een procent lager bij de vlakke opening, olie fors hoger, dus Shell fors lager, dat soort dingen...
Brievenbus
0
Europa juichend omlaag, met Amsterdam aan kop, Yanks gaan alleen maar hoger, hoger en hoger...
En NEE Arend Jan, dat ligt NIET aan de dollar....
Ger1948
0
quote:

Brievenbus schreef op 14 augustus 2020 09:58:


Europa juichend omlaag, met Amsterdam aan kop, Yanks gaan alleen maar hoger, hoger en hoger...
En NEE Arend Jan, dat ligt NIET aan de dollar....

Maak je niet te druk over de Yanks die alsmaar hoger gaan. De Yanks volgen echt wel in de daling met deze abnormaal hoge waarderingen (o.a. Apple)
Zolang Trump ook maar enigzins de macht heeft om de beurs "hoog"te houden (lees: 2e termijn voor Trump) zien we bij de Yanks ongelooflijke waarderingen. Wacht geduldig af: ook deze zeepbel spat een keer uit elkaar!!!!
Brievenbus
0
quote:

Ger1948 schreef op 14 augustus 2020 10:49:


[...]
Maak je niet te druk over de Yanks die alsmaar hoger gaan. De Yanks volgen echt wel in de daling met deze abnormaal hoge waarderingen (o.a. Apple)
Wacht geduldig af: ook deze zeepbel spat een keer uit elkaar!!!!


Nope.
Kijk maar over een wat langere periode, dan leer je nog wat....
Ze lopen doorlopend op ons uit, ook als de beurzen tijdelijk even crashen etc.
Altijd minder dalen, en meer stijgen.
Waarom denk je dat de AEX al vele jaren NIET meer met de Yanks vergeleken wordt door IEX? :_)
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.