EU stap dichter bij tegenmaatregelen tegen VS | Eurobench.com

EU stap dichter bij tegenmaatregelen tegen VS

Gepubliceerd op 14 jun 2018 om 22:07 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa  Verenigde Staten 

BRUSSEL (AFN/RTR) - De Europese Unie is een stap dichter bij het nemen van tegenmaatregelen richting de Verenigde Staten. De regeringsleiders van de 28 lidstaten hebben unaniem ingestemd met een plan om voor 2,8 miljard euro aan heffingen op te leggen aan Amerikaanse producten. Dat is een reactie op de Amerikaanse heffingen op staal en aluminium uit de EU die sinds begin deze maand gelden.

De Europese Commissie moet de maatregelen nog officieel aannemen. Dat kan op zijn vroegst tijdens de volgende vergadering die op 20 juni gepland staat. Dan kunnen de heffingen op onder meer sinaasappelsap, bourbon whisky, spijkerbroeken en motorfietsen eind juni of begin juli van kracht worden.

De Europese Commissie is ook een juridische strijd tegen de staalheffingen van de VS begonnen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Tegelijkertijd wil de commissie ook maatregelen nemen tegen de 'dumping' van staal en aluminium op de Europese markt door niet-EU-landen die de heffingen in de VS proberen te ontwijken.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pausjoh23
0
Europa: Zó schiet het toch niet op. Waar is jullie slagvaardigheid en daadkracht ? Leermoment dus !!
Japio_
0
Als mijn kinderen negatieve aandacht trekken dan ben ik aan het eind van de dag dood op en als zij in een positieve mood zijn dan kan de dag niet lang genoeg duren.
Rupsje nooitgenoeg Trump heeft het niet in zich om tevreden te kunnen zijn, ik weet dat wij in Afrika blije gezichten kunnen toveren en vervolgens wederzijds HEEL VEEL kunnen winnen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.