'Verzekeraars staan voor crisisverlies van 203 miljard dollar'

Gepubliceerd op 14 mei 2020 09:20 | Reacties: 5 | Onderwerpen: verzekeringen 

Aegon (14:09)

2,723 -0,020 (-0,73%)

EUR/USD (14:24)

1,1341 +0,0008 (+0,07%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Lloyds of London, 's werelds grootste handelsplaats voor verzekeringen, verwacht dat de sector dit jaar 203 miljard dollar aan verliezen zal moeten slikken als gevolg van de coronacrisis. Dat komt deels door claims en deels door verliezen op beleggingen.

Lloyds rekende uit dat verzekeraars dit jaar tot 107 miljard euro aan verzekeringstechnische claims op hun bord krijgen. Dit bedrag staat gelijk aan de claims die werden ingediend na de meest catastrofale orkanen in de voorbije jaren. Als de uitbraak van het virus niet snel wordt ingedamd, zal dit bedrag verder oplopen.

Volgens Lloyds zullen de kosten nog hoger worden als de omvang en complexiteit van de maatschappelijke en economische impact van Covid-19 volledig duidelijk is.

Stortvloed aan claims

Wereldwijd zijn minstens 4,2 miljoen mensen besmet met het virus en bijna 300.000 mensen zijn om het leven gekomen. Alles bij elkaar plaatst het coronavirus de verzekeringssector voor de grootste uitdaging ooit. De uitbraak heeft al een stortvloed aan claims veroorzaakt door evenementen die werden geannuleerd, bedrijven die stil kwamen te liggen en andere kosten.

De wereldwijde recessie zit daarnaast de betalingen van premies mogelijk in de weg omdat huishoudens of bedrijven die kosten niet meer kunnen opbrengen. Veel Europese verzekeraars hebben onlangs dividenden opgeschort en winstverwachtingen geschrapt voor dit jaar.

7 Posts
Hilkenbrook13
0
Show_Me_The_Money
0
quote:

Hilkenbrook13 schreef op 14 mei 2020 10:18:


Daar zijn verzekeringen toch voor, gelijk jammeren als ze uitkeren moeten.


Waar leest u dat ze jammeren?
marcel13
1
Solvabiliteitsprobleem Aegon Nederland helemaal verdwenen

Nog niet zo lang geleden gold de Nederlandse tak van Aegon als zorgenkindje op het vlak van solvabiliteit. Dat is nu helemaal verdwenen.

De solvabiliteit kwam per eind maart in Nederland uit op maar liefst 249%. Dat is fors hoger dan eind december (171%) en vorig jaar juni (152%). Nog verder terug kwam de vermogenspositie in de buurt van een kritische ondergrens. Maar daar is nu niks meer van te merken. De Nederlandse tak was afgelopen kwartaal zelfs in staat om 100 mln euro aan dividend uit te betalen aan de wereldwijde holding, waar een paar jaar geleden vanuit de holding nog een kapitaalinjectie moest worden gegeven.

Voor een deel komt dit door de herverzekering van de levenportefeuille. Daarnaast profiteert de Nederlandse tak van waarde-aanpassingen vanuit Europese verzekeringsregelgeving. Verder is Aegon Nederland bevrijd van de last van de dure pensioenregeling voor eigen medewerkers, wat en positieve impact heeft op de solvabiliteit.

Voor wat betreft de corona-schade had Aegon in Nederland naar eigen zeggen 9 mln aan extra claims bij reis- en inkomensverzekeringen. De verzekeraar heeft daardoor de verzekeringsvoorwaarden aangepast. Zo is het bij AOV-polissen (tijdelijk) niet mogelijk om een eigen risico van 14 dagen te kiezen, hebben alle nieuwe verzuimverzekeringen een eigen risicotermijn van tenminste dertig dagen en worden (tijdelijk) geen stoploss verzekeringen meer aangeboden.

Op het vlak van nieuwe productie werd bij de ppi van Aegon voor 25 mln euro aan nieuwe contracten binnengehaald. Een negatief effect kwam van de afnemende verkoop van individuele levenpolissen; Aegon heeft dit onderdeel afgestoten. De nieuwe hypotheekproductie bedroeg in het eerste kwartaal 2,5 mrd euro. Aegon noemt dit een ‘sterke’ prestatie.

www.findinet.nl/persbericht/solvabili...

LG$ 2020
0
En alles en iedereen niet verzekerd, heeft hopelijk een sterke balans. Eigen vermogen is key, me dunkt dat de huidige stroppenpotten bij de banken niet toereikend zijn...
Alles terug naar normaal duurt nog wat jaar.
8ball
2
waarom bij dit bericht alleen de koersticker van aegon wordt ingeplakt is mij een raadsel, NN en ASR hebben met hun schadeverzekeringstakken meer last van claims dan Aegon als pure levenverzekeraar
DannyD.
1
quote:

8ball schreef op 14 mei 2020 13:35:


waarom bij dit bericht alleen de koersticker van aegon wordt ingeplakt is mij een raadsel, NN en ASR hebben met hun schadeverzekeringstakken meer last van claims dan Aegon als pure levenverzekeraar


Omdat Aegon bij hun in beeld is. Ze willen de koers net even verder laten zakken voor straks nog meer winst. Zeer goede en positieve cijfers en daarna een daling van 15% in twee dagen? > Dat is natuurlijk een "normale" gang van zaken.

Ik heb vanmorgen flink Aegon aandelen ingekocht en ga niet mee in de "paniekzaaierij".
tbol
1
premiebetalingen gaan gewoon door,ik zie juist geen extra schade bij auto's,verwacht goede cijfers van nn
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.