Productie industrie eurozone flink gedaald | Eurobench.com

Productie industrie eurozone flink gedaald

Gepubliceerd op 14 mrt 2018 om 11:13 | Reacties: 7 | Onderwerpen: Europa 

LUXEMBURG (AFN) - De industriële productie in de eurozone is in januari met 1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.

Economen hadden gemiddeld verwacht dat de productie met 0,5 procent zou afnemen op maandbasis. In december ging de productie met 0,4 procent omhoog. Voor de gehele Europese Unie zakte de productie met 0,7 procent, aldus Eurostat.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
grizzly hobby
0
van ander website: Ten opzichte van een jaar eerder nam de industriële productie in januari toe met 2,7%.

De industriële productie in de eurozone is in januari gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van statistiekbureau Eurostat.
De productie, aangepast voor seizoensinvloeden, nam met 0,1 procent af ten opzichte van december. In de voorgaande maand steeg de productie op maandbasis met 0,4 procent.

Is dus 0,1% gedaald en hier zegt men 1% gedaald en laat jaarcijfer weg, ja......................

peter545
0
Het artikel is fake-nieuws.
De 'opeenvolgende jaarcijfers' (economen en boekhouders weten wat die benaming precies inhoudt) laten juist een sterke groei zien. Dat het per maand flink kan verschillen, is van geen enkel belang.

Ten behoeve van de redactie: zijn jullie niet economisch opgeleid? Het lijkt er sterk op, anders hadden jullie dit artikel niet geplaatst.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.