Lagere koersen op Wall Street

Gepubliceerd op 14 februari 2020 19:38 |

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag in het rood. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Daarnaast verwerkten beleggers onder meer gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en het consumentenvertrouwen, plus resultaten van verschillende bedrijven.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,3 procent lager op 29.328 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 3370 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 9706 punten.

De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten gingen in januari met 0,3 procent omhoog op maandbasis. Daarmee namen de winkelverkopen in 's werelds grootste economie voor de vierde maand op rij toe. Daarnaast werd bekend dat de industriële productie in de VS vorige maand verder is gedaald, mede door het stilleggen van de productie van de geplaagde 737 MAX door vliegtuigbouwer Boeing. Naar verwachting zal de komende tijd het coronavirus voor tegenwind in de Amerikaanse industrie zorgen vanwege verstoringen van de toeleveringsketen en druk op de vraag.

Consumentenvertrouwen

Het consumentenvertrouwen in de VS is in februari gestegen naar het hoogste niveau sinds 2018, aldus onderzoekers van de Universiteit van Michigan. Het is de zesde maand op rij dat het vertrouwen toeneemt. Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten wordt gesteund door optimisme over de economie en de arbeidsmarkt in de VS.

Aan het bedrijvenfront kwam de maker van chips en grafische kaarten Nvidia met cijfers en vooruitzichten die beter waren dan verwacht. Het aandeel Nvidia sprong 7,3 procent omhoog.

Kraft Heinz

Reisconcern Expedia kreeg er 11 procent bij dankzij meevallende resultaten. Expedia bekijkt nog wat de impact van het coronavirus dit jaar op de activiteiten zal zijn. Speelgoedfabrikant Mattel rapporteerde cijfers en ging bijna 4 procent omlaag.

Levensmiddelenconcern Kraft Heinz verloor ook bijna 4 procent na een afwaardering van de rating door kredietbeoordelaar Fitch naar junkstatus. Dat betekent dat er grote risico's zijn verbonden aan de kredietwaardigheid van Kraft Heinz, dat eerder deze week met teleurstellende cijfers naar buiten kwam.

De euro was 1,0845 dollar waard, tegen 1,0843 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 51,80 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 56,90 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.