Beurs Amsterdam sluit vrijwel onveranderd

Gepubliceerd op 14 februari 2020 17:49 | Reacties: 5

AEX (14:17)

541,19 +5,18 (+0,97%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa overwegend rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een zeer drukke cijferweek en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde vlak op 629,23 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 982,53 punten. De beurzen in Parijs en Londen gingen tot 0,6 procent omlaag, Frankfurt noteerde een fractie lager.

NIBC dikte ruim 6 procent aan op de lokale markt. Investeerder Blackstone wil de Haagse zakenbank overnemen voor ongeveer 1,5 miljard euro. Volgens NIBC zijn de gesprekken met Blackstone in een gevorderd stadium. Met de twee grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh heeft Blackstone al afspraken gemaakt om hun aandelen te kopen.

Brunel

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was koploper in de AEX met een koerswinst van 2,9 procent. Aegon (plus 1 procent) toonde wat herstel dankzij een adviesverhoging door Citi. De verzekeraar zakte een dag eerder ruim 5 procent na tegenvallende resultaten. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1,7 procent.

Bij de kleinere bedrijven op het Damrak klom Brunel 2,6 procent, ondanks een kwartaalverlies voor de detacheerder. VEON ging bijna 8 procent onderuit. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van hoger datagebruik door zijn klanten, maar de zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwerk.

Renault

Renault verloor 0,9 procent in Parijs. De Franse automaker leed in 2019 voor het eerst in tien jaar een verlies en verlaagde het dividend. Ook werd de winstdoelstelling voor dit jaar teruggeschroefd. De Franse bank Crédit Agricole, die ook met cijfers kwam, zakte 1,2 procent. In Londen leverde Royal Bank Scotland (RBS) 6,8 procent in na publicatie van de resultaten. De Britse bank wil zijn naam wijzigen in NatWest.

De euro was 1,0843 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 52,08 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent meer op 57,19 dollar per vat.

6 Posts
Kaviaar
0
Ik verwacht een omslag op de beurzen. Al een aantal dagen liggen de beurzen vlak. Coronavirus geeft de nodige bezorgdheid en terecht. Geen nieuws over een economische deal etc. meer in zicht.
In Duitsland ligt de economie stil. In NL een heel minieme groei.
Volgende week de eerste dagen geen cijfers.
Je kan niet meer short op de US30 en US500.

Al met al is de kans op naar beneden groter dan omhoog.
Inflatie VS stijgt. Rente zou bij aanhoudende inflatie verhoogd moeten worden,maar dat geeft weer een rem op de beurzen en Trump wil het liefst negatieven rente, zodat de rente op de giga staatsschuld nog betaalbaar blijft.

De beurzen worden kunstmatig hoog gehouden en gemanipuleerd.

Oppassen geblazen en dan vooral diegene die geen ervaring hebben en hun geld in aandelen steken.
frankvl
0
Kaviaar
0
quote:

frankvl schreef op 14 februari 2020 19:38:


Waarom kan je niet meer short op de Dow Jones? Turbo shorts te over.


Als je op de website van IEX komt en je drukt/klikt dan us30 of us500 aan, dan zie je geen blokje meer met hefboomproducten. Bij nasd100 zie je dat wel en kan je nog bij een paar banken terecht. Niet allemaal meer.
Hangyodon
0
www.ad.nl/buitenland/live-toerist-ove...

China heeft er intussen alle vertrouwen in dat de corona-epidemie snel voorbij zal zijn en stelt dat de invloed op de economie slechts van tijdelijke aard is. Dat zei de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken, Qin Gang, vandaag op een veiligheidsconferentie in München. De Chinese economie zal zich volgens hem snel herstellen.

,,Als de epidemie voorbij, zal de inhaalvraag groot zijn en de economie sterk opveren", zei hij in de Beierse hoofdstad, waar tal van ministers van Buitenlandse Zaken bijeen zijn gekomen om te praten over veiligheidskwesties.

De Chinese autoriteiten rapporteerden zaterdag 2600 nieuwe ziektegevallen door toedoen van het nieuwe coronavirus, waarmee het aantal infecties op 66.492 komt te staan. Het dodental in China is gestegen met 143 tot 1523.

Zo te lezen geen beurs crash!
P.Latzak
0
En waarop zou dat vertrouwen gebaseerd zijn, ik zie de cijfers alleen maar omhoog schieten (als het waar is wat de Chinese vertellen)
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.