Inflatie VS blijft stabiel op 2,1 procent | Eurobench.com

Inflatie VS blijft stabiel op 2,1 procent

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 14:40 | Reacties: 11 | Onderwerpen: inflatie  Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De inflatie in de Verenigde Staten is in januari op jaarbasis onveranderd gebleven op 2,1 procent in vergelijking met december. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Economen hadden in doorsnee gerekend op een daling tot 1,9 procent. De kerninflatie, exclusief voedsel en energie, kwam uit op 1,8 procent, net als een maand eerder. Hier werd gemiddeld een afzwakking tot 1,7 procent voorspeld.

Op maandbasis gingen de consumentenprijzen met 0,5 procent omhoog. Dat kwam met name door hogere kosten voor brandstof, woninghuur, kleding en gezondheidszorg. De kerninflatie steeg met 0,3 procent op maandbasis, de sterkste stijging sinds januari 2017.

De vrees voor een oplopende inflatie en hogere rentes zorgde vorige week voor stevige koersverliezen op de beurzen. Een sterkere inflatie kan de Federal Reserve er ook toe bewegen de rente sneller te verhogen. De Fed heeft aangegeven dit jaar naar verwachting drie keer de rente te zullen verhogen. De eerste stap wordt in maart verwacht.

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
De reactie is, laat je verstand los en geef de paniek de vrije loop de spijt van je handelen komt pas later.
am1993
0
Niets aan de hand dus. En dat EU-beurzen zich druk maken over 1/10e procentje meer of minder inflatie of rente in de US vind ik al jaren idioot. Alsof er in de EU/Japan, China of Rusland geen economie bestaat. Lachwekkend eigenlijk. Kijken welke "analisten" elkaar weer gaan napraten.
Arod74
0
Inflatie blijft stabiel, maar de analysten waren bij consensus tot de conclusie gekomen dat meer bedrijvigheid, hogere lonen en hogere brandstofkosten leiden tot een daling van de inflatie, daarom hadden ze voorspeld dat de inflatie 1,7% zou bedragen.

Nu is er even paniek omdat de analysten het toch mis hadden en wat blijkt, hogere lonen, hogere brandstofkosten en meer bedrijvigheid leiden niet tot een lagere inflatie.

Dat weet natuurlijk iedereen, dus je kunt je afvragen of via die consensusvoorspellingen de analysten niet gewoon lopen te manipuleren...
Arod74
0
Even kijken naar de core inflation van vorig jaar, per maand:

2.3 2.2 2.0 1.9 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.8 1.7 1.8

En de inflatie bedraagt in januari: 1,8

Dus: paniek!!!!!!!!
Oftewel inflatie in de US is sinds mei erg stabiel rond de 1,7/1,8 blijven hangen.

Alle reden voor rust dus, als we niet naar paniekverhalen van analysten luisteren.

Ja, en oooooit zal het wel 1,9 halen en ook wel 2,0... dat is NORMAAL.
Muppet_Waldorf
0
De ECB zou een gat in de lucht springen als ze bij ons de inflatie op 2.1 zouden krijgen.
z0n0p
0
Nog altijd het blije misverstand. De doelstelling van de ECB is om de inflatie ONDER de 2% te houden. Kon Duisenberg fijn over vertellen een jaar of 15 geleden. Dat is in de crisis vanwege de deflatie dreiging toen omgekeerd door te zeggen dat de inflatie op 2% moest komen. Enige middel om inflatie te beteugelen: rente omhoog. Dit wordt een Catch 22 over een poosje (maanden? jaren?). Immers, rente omhoog, euro en EU (zuid) door het piutje.
Arod74
0
quote:

z0n0p schreef op 14 feb 2018 om 15:24:


Nog altijd het blije misverstand. De doelstelling van de ECB is om de inflatie ONDER de 2% te houden. Kon Duisenberg fijn over vertellen eem jaar of 15 geleden. Dat is in de crisis vanwege de deflatie dreiging toen omgekeerd door te zeggen dat de inflatie op 2% moest komen. Enige middel om inflatie te beteugelen: rente omhoog. Dir wordt een Catch 22 over een poosje (maanden? jaren?). Immers, rente omhoog, euro en EU (zuid) door het piutje.
Daarom gaat het voorlopig ook niet gebeuren en houdt de ECB de rente kunstmatig laag. En ondertussen wordt er in Zuid-Europa, met meer en minder succes, maar wel constant, overal gewerkt aan het verbeteren van de balansposities (van landen en bedrijven). Iets wat overigens in Noord-Europa veel minder gebeurt, in Duitsland gaat het heus ook wel een impact hebben wanneer ze overgaan van gratis geld lenen naar rente betalen voor al die gratis leningen die op de balansen staan.
z0n0p
0
ECB houdt echt de markt niet oneindig in bedwang. Kijk naar de USA. De plannetjes van Trump kosten bakken geld. De VS moet lenen als een dolle. De vraag naar geld neemt dus toe >>>>>>>>>>> rente omhoog. Gaat gebeuren.
Muppet_Waldorf
0
quote:

z0n0p schreef op 14 feb 2018 om 15:42:


De VS moet lenen als een dolle. De vraag naar geld neemt dus toe >>>>>>>>>>> rente omhoog. Gaat gebeuren.


Nee joh, geld "print" je gewoon bij ... iedereen blij en niks rente omhoog. Misschien nog wel dollar omlaag.
Arod74
0
quote:

Muppet_Waldorf schreef op 14 feb 2018 om 15:48:


[...]

Nee joh, geld "print" je gewoon bij ... iedereen blij en niks rente omhoog. Misschien nog wel dollar omlaag.
Omlaag denk ik niet, maar stabiliseren wel. Ik denk dat de VS en de dollar de komende jaren een horizontale grafiek gaan laten zien. De Dow die rond dezelfde niveaus op en neer blijft schommelen, en de dollar idem, rond dezelfde huidige niveaus.

En een stabiele dollar en lage rente (hier) is goed voor de Europese beurzen :).
z0n0p
0
quote:

Muppet_Waldorf schreef op 14 feb 2018 om 15:48:


[...]

Nee joh, geld "print" je gewoon bij ... iedereen blij en niks rente omhoog. Misschien nog wel dollar omlaag.


Dat is weer de definitie van inflatie (geld printen), dus de rente omhoog om het een beetje in bedwang te houden. Volgens mij zijn we het eens.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.