Winkelverkopen VS licht omlaag | Eurobench.com

Winkelverkopen VS licht omlaag

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 14:39 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in januari onverwacht met 0,3 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.

Een maand eerder was sprake van een groei met 0,4 procent. Economen hadden in doorsnee gerekend op een lichte stijging van de winkelverkopen met 0,2 procent.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Ik ben geen econoom maar kan op mijn klompen uitrekenen dat de maand december nog altijd de topmaand van het jaar is in winkelverkopen en wie dan rekent op een stijging van de verkopen in januari en zich dan ook nog econoom noemt moet terug naar de schoolklas.
Timberwolf
0
"Advance estimates of U.S. retail and food services sales for January 2018, adjusted for seasonal variation and holiday and trading-day differences, but not for price changes, were $492.0 billion, a decrease of 0.3 percent (±0.5 percent)* from the previous month, but 3.6 percent (±0.7 percent) above January 2017."

Is dus gecorrigeerd voor seizoensmatige fluctuaties. Hoe ze dat doen? Geen idee, maar het staat er.

www.census.gov/retail/marts/www/marts...
JaneJungle
0
Redactie DFT


Amsterdam - Western Union, ’s werelds grootste geldtransferdienst, test betalingen met digitale munt ripple.

Het 167 jaar oude Amerikaanse geldbedrijf gebruikt daarvoor de blockchain, het digitale database, een online toegankelijk niet-centraal gebruikt ’grootboek’, waarop in unieke transacties cryptomunten zoals bitcoin of ripple van een eigenaar naar de andere kunnen.

Geruchten gingen al sinds 2015 rond. Volgens cfo Raj Agrawal van Western Union gaat het om een test naar de meest efficiënte betaalvorm.

Meer gelddiensten

De bevestiging door Western Union is opvallend: alle grote zakenbanken op Wall Street keren zich nog altijd af van de cryptomunten. Kleine banken in Europa stappen wel in rekeningen met de munten.

Volgens Bloomberg is het meest waarschijnlijk dat Western Union een verbintenis aangaat met RippleNet, vooral van de blockchain van de startup.

Eerder meldde website CCN dat MoneyGram, na Western Union de grootste betalingsverwerker, is begonnen met tests van de blockchain.

Ripple meldde eerder de samenwerking met het grootste betaalbedrijf van het Midden-Oosten, de UAC Exchange.
JaneJungle
0
Ziet er naar uit dat Bitcoin weer gaat stijgen.
Gelukkig verkocht maanden geleden boven 14k. Nu hoop Rippeltjes in bezit. Bek benieuwd naar lopende maanden.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.