'NN Group kan dividend flink verhogen' | Eurobench.com

'NN Group kan dividend flink verhogen'

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 12:18 | | Onderwerpen: dividend 

NN Group (18 jan)

37,530 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - NN Group plukt de vruchten van de overname van Delta Lloyd van afgelopen jaar en dat biedt ruimte voor een ,,dubbelcijferige'' verhoging van het dividend. Dat is althans de verwachting van analisten die Bloomberg heeft gepolst. De verzekeraar publiceert de resultaten donderdagochtend.

NN praatte de markt eind november al bij over zijn plannen voor de komende jaren. Tussen nu en 2020 moeten de kosten structureel met 350 miljoen euro omlaag. Kostenvoordelen als gevolg van de overname van Delta Lloyd dragen daar aan bij. Ontslagen werden niet uitgesloten, maar aantallen wilde het bedrijf niet noemen.

De helft van de beoogde kostenbesparingen moet al eind dit jaar zijn gerealiseerd. Doel van NN is de operationele winst op de middellange termijn met 5 tot 7 procent te laten stijgen. Daarmee gaat ook het dividend omhoog, want het doel blijft 40 tot 50 procent van de winst terug te sluizen naar de aandeelhouders. In 2018 zal dat wat meer zijn door de overname van Delta Lloyd.

In de eerste drie kwartalen van 2017 kon NN profiteren van onder meer gunstige ontwikkelingen op de financiële markten. Die kwamen de winst en de kapitaalbuffer van de verzekeraar ten goede.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.