Geen bezwaar inlijven Reggefiber door KPN | Eurobench.com

Geen bezwaar inlijven Reggefiber door KPN

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 11:37 |

KPN (18 jan)

2,525 0,000 (0,00%)

Vodafone (18 jan)

149,340 0,000 (0,00%)

DEN HAAG (ANP) - De overname van Reggefiber door KPN kan definitief doorgaan. Het samengaan heeft geen marktverstorende werking, concludeert het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in een door Vodafone aangespannen beroepszaak.

Vodafone stelde dat de tarieven die het moet betalen omhoog zouden gaan, maar de rechters wezen erop dat er een maximumtarief geldt. Zolang de prijs daar niet boven komt is er geen probleem.

Eerder had de rechtbank in Rotterdam een beroep van Vodafone tegen de goedkeuring van de overname door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) al ongegrond verklaard. De ACM had de overname in 2014 goedgekeurd onder de voorwaarde dat het netwerk zou worden opengesteld voor concurrenten. Zo zou de deal volgens de mededingingswaakhond geen effect hebben op de concurrentie op de markt.

Reggefiber houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van een nationaal glasvezelnetwerk voor consumenten. Over dit netwerk kunnen, net als het kopernetwerk en het kabelnetwerk, door verschillende retailaanbieders telecomdiensten worden aangeboden.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.