Hoofdindex Amsterdam veert op | Eurobench.com

Hoofdindex Amsterdam veert op

Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 16:05 | Reacties: 7

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst, na verliezen eerder op de dag. Ook andere Europese graadmeters schoten in de plus na een bericht dat China ergens komende weken weer telefonische handelsgesprekken wil voeren met de Verenigde Staten. Ook heeft de Amerikaanse overheid nieuwe tarieven op bepaalde Chinese producenten uitgesteld tot later dit jaar.

De hoofdindex aan het Damrak noteerde rond 16.00 uur 0,8 procent hoger op 546,63 punten. De MidKap speelde 0,1 procent kwijt tot 801,09 punten. De beurzen in Londen en Parijs gingen tot 1,3 procent omhoog. De DAX in Frankfurt steeg 0,9 procent, ondanks een flinke dip in het Duitse beleggersvertrouwen.

Bij de middelgrote fondsen leed TKH Group (min 14,4 procent) een flink koersverlies. Volgens marktkenners waren de resultaten en verwachtingen van het technologiebedrijf teleurstellend. Bodemonderzoeker Fugro ging aan kop met een winst van 3,8 procent.

Hekkensluiter

De hekkensluiter bij de hoofdfondsen van de AEX was chemicaliëndistributeur IMCD met een verlies van 3,5 procent. Maaltijdbestelbedrijf Takeaway stond daarentegen op winst (1,6 procent) na een adviesverhoging door Deutsche Bank. Grootste stijger was het voor de handelsoorlog gevoelige staalconcern ArcelorMittal dat 5,1 procent won.

Bij de kleinere bedrijven zat onder meer Pharming (plus 3,2 procent) in de lift. Het biotechnologiebedrijf heeft de rechten op de ontwikkeling en commercialisering van een medicijn van Novartis gekocht.

Henkel

Elders in Europa was was Henkel een grote daler. Het Duitse moederbedrijf van merken als Schwarzkopf en Persil heeft de omzetprognose voor dit jaar verlaagd en ging op de beurs in Frankfurt bijna 6 procent omlaag. HelloFresh steeg een kleine 13 procent. De Duitse bezorger van maaltijdboxen zag de opbrengsten sterk groeien en scherpte de jaarverwachtingen aan. TUI verloor 2,5 procent. De reisorganisatie boekte de voorbije maanden fors minder winst.

De euro was 1,1174 dollar waard, tegen 1,1218 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,5 procent tot 56,36 dollar. Brentolie werd 2,7 procent meer waard op 60,19 dollar per vat.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Knight V
2

Absurditeit...

1 tweet
1 telefoon

Men vindt het gewoon normaal om op deze manier nieuws eruit te gooien.

En hoppa 5% omhoog voor Mittal.

Als dit soort gevoelige informatie naar buiten komt, wat gevolgen heeft voor de koersen dan zouden beurs waakhonden toch een keer gedrag regels opstellen voor overheid, twitters, presidenten..

Of staan zij boven de wet ??


het zwaard
0
Vanochtend verging de aarde weer eens 'n keer en vanmiddag groeien de bomen weer tot in de hemel.
howlowdowego
0
verderlicht. noem het maar de AEX lanceert...om?
Zilver, even bijna 1$ correctie binnen 3 uur.

Oogt zeer gezond allemaal.
havik of duif
0
quote:

Knight V schreef op 13 aug 2019 om 16:10:Absurditeit...

1 tweet
1 telefoon

Men vindt het gewoon normaal om op deze manier nieuws eruit te gooien.

En hoppa 5% omhoog voor Mittal.

Als dit soort gevoelige informatie naar buiten komt, wat gevolgen heeft voor de koersen dan zouden beurs waakhonden toch een keer gedrag regels opstellen voor overheid, twitters, presidenten..

Of staan zij boven de wet ??Niet de boodschapper is de boosdoener maar de idiote reactie van beleggers veroorzaken dit soort bewegingen.
Belgica_Brussels
0
Absurd eigenlijk hoe de markt tegenwoordig reageert, probeer je technische analyse onder de knie te krijgen en eigenlijk hoef je gewoon een twitter-account te hebben en vriendjes te zijn met Trump
Happy
0
het zwaard
0
NIEX
0
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.