AkzoNobel in trek op groen Damrak

Gepubliceerd op 13 juli 2020 09:17 | Reacties: 3

AEX (18:05)

565,56 +8,48 (+1,52%)

Akzo Nobel (17:36)

83,900 +1,700 (+2,07%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel AkzoNobel was maandag in trek op de Amsterdamse beurs dankzij een goed ontvangen handelsbericht van de verfproducent. De Europese aandelenbeurzen stonden eveneens in het groen. Beleggers schoven de zorgen over de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en keken vooral uit naar de start van het cijferseizoen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,2 procent hoger op 577,17 punten. De MidKap klom ook 1,2 procent, tot 772,18 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,5 procent.

AkzoNobel (plus 3,5 procent) behoorde tot de kopgroep bij de Amsterdamse hoofdfondsen. De omzet van de verffabrikant is in het tweede kwartaal met 19 procent gedaald. Door de coronacrisis stond vooral de vraag naar lakken vanuit de auto-industrie en luchtvaartsector sterk onder druk. Volgens AkzoNobel nam de tegenwind van de crisis in de loop van het kwartaal wel steeds meer af. In China was de vraag aan het einde van het kwartaal bijna weer terug op het oude niveau.

ArcelorMittal

Sterkste stijger in de AEX was staalmaker ArcelorMittal met een winst van dik 5 procent. Biotechnoloog Galapagos en maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway waren de enige dalers met minnen van 1,6 en 0,6 procent.

NSI won 0,9 procent in de MidKap. De vastgoedonderneming gaf weer een winstprognose voor 2020, nadat die in april werd ingetrokken vanwege de coronacrisis. Volgens NSI werden in het eerste halfjaar ondanks het coronavirus sterke operationele resultaten behaald.

ForFarmers

Bij de kleinere bedrijven profiteerde veevoedersbedrijf ForFarmers van een adviesverhoging door KBC Securities en klom 3,7 procent. NIBC won 4 procent. De overname van de zakenbank door investeerder Blackstone is weer een stap dichterbij. De partijen zijn het eens geworden over het gewijzigde bod.

Ubisoft zakte ruim 8 procent in Parijs. Het Franse videogamebedrijf kondigde afgelopen weekeinde het vertrek aan van diverse hoge functionarissen, waaronder de nummer twee van het bedrijf. De stap komt nadat diverse leidinggevenden van het softwarebedrijf eerder waren beschuldigd van aanranding en seksuele intimidatie.

De euro was 1,1318 dollar waard, tegen 1,1311 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 40,22 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 42,95 dollar per vat.

3 Posts
Mr_Baldy
0
ik snap niet waarom we het nog over corona hebben, als je zo kijkt lijkt het alleen maar positief uit te pakken, telkens verhalen impact is laag of al weer hersteld, beurs staat ook op een niveau van bijna voor corona tijd. laten we dan gewoon alles ook weer normaal gaan doen en ophouden met deze onzin. volgens mij kan er niks de beurs meer echt omlaag brengen.
Maatbeleg
0
Natuurlijk heeft AKZO goede resultaten. Dat was te verwachten.
Zo'n beetje iedereen die ik ken heeft tijdens de lock-down aan home-improvement gewerkt.

Dus de doe-het-zelf zaken, scilderbedrijven hebben goede zaken gedaan.
Ook de tuinbedrijven gingen wel lekker.

Heb nog nooit zoveel klusbussen hier in de buurt gezien.....
Maan Arkenbosch
0
De omzet van de verffabrikant is in het tweede kwartaal met 19 procent gedaald. Door de corona crisis stond vooral de vraag naar lakken vanuit de auto-industrie en luchtvaartsector sterk onder druk.Dat zijn toch geen optimistische berichten.Maar die er wat van zegt is negatief. Up-Up met de idiote euforie
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.