Europese beurzen verder in het groen | Eurobench.com

Europese beurzen verder in het groen

Gepubliceerd op 13 jul 2018 om 15:58 | | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen haddden vrijdagmiddag de winst uit de ochtendhandel verder uitgebreid. Ze zetten daarmee de stijgende lijn van een dag eerder voort. Beleggers schoven de handelszorgen even aan de kant.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag 0,6 procent hoger op 560,54 punten. De MidKap dikte 0,5 procent aan tot 776,75 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen kregen er tot 0,4 procent bij.

Uitzender Randstad was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak met een plus van 1,8 procent. Telecomconcern KPN stond onderaan met een verlies van 0,8 procent. AkzoNobel stond op een winst van 0,7 procent. Vakbond CNV dreigt met nieuwe acties bij het verf- en chemiebedrijf.

Fugro

In de MidKap voerde bodemonderzoeker Fugro de stijgers aan met een plus van 3,7 procent na een adviesverhoging door ING. Boskalis klom 1 procent. De baggeraar heeft voor 65 miljoen dollar aan nieuwe opdrachten binnengesleept. Grootste daler was kunstmestbedrijf OCI met een min van 1,3 procent.

Air France-KLM steeg 1,1 procent. De Franse staat moet zich niet bemoeien met de luchtvaartcombinatie, want anders kan het zomaar einde oefening betekenen, waarschuwden een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en oud-bestuurders en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron. De zoektocht laat naar een nieuwe bestuursvoorzitter duurt naar verwachting nog weken.

Accell

Bij de kleinere bedrijven klom Accell 3,7 procent. Het fietsenbedrijf lijft Velosophy helemaal in. Accell had al een minderheidsbelang van 35 procent in de Nederlandse moederonderneming van bakfietsmerk Babboe.

Heijmans won 2,8 procent. Bestuursvoorzitter Ton Hillen zei tegen De Telegraaf dat het bouwconcern in de race is voor de ontwikkeling van het gebied rond de nieuwe Kuip in Rotterdam-Zuid.

Hays kreeg er in Londen bijna 7,5 procent bij. Het Britse detacheringsbedrijf verwacht dat de jaarwinst boven de huidige marktverwachting zal uitkomen na een sterk vierde kwartaal.

In Stockholm noteerde Saab 0,4 procent hoger. Het Zweedse defensie- en luchtvaartconcern is volgens zakenkrant Dagens Industri in gesprek met vakbonden over het ontslag van zo'n 1300 van zijn circa 16.500 medewerkers.

De euro was 1,1642 dollar waard, tegen 1,1686 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 70,58 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 74,52 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.