'Wall Street buigt zich over cijfers banken' | Eurobench.com

'Wall Street buigt zich over cijfers banken'

Gepubliceerd op 13 jul 2018 om 14:44 | Reacties: 2 | Onderwerpen: banken 

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

24.465,640 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting dicht bij huis. Beleggers verwerken de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Daarmee begint de kwartaalcijferperiode op Wall Street weer op gang te komen.

JPMorgan Chase zette recordresultaten in de boeken. De nettowinst steeg in het tweede kwartaal met 18 procent vergeleken met een jaar eerder, naar 8,3 miljard dollar. Het grote financiële concern profiteerde van de hogere rente, groeiende kredietverstrekking en hogere inkomsten uit de beurshandel en bij het zakenbankieren.

Ook Citigroup zag de winst oplopen. Dat was onder meer te danken aan een lagere belastingrekening door de belastingverlagingen van president Donald Trump. Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten, zag zijn winst juist afnemen.

Trump

In de markt wordt tevens met een schuin oog gekeken naar het bezoek van Trump aan het Verenigd Koninkrijk. Daar uitte de president in een interview onder meer forse kritiek op de brexitplannen van de Britse regering. Als die doorgevoerd zouden worden, hoeven de Britten wat Trump betreft niet meer te rekenen op een handelsverdrag met de VS.

Verder staat Johnson & Johnson in de belangstelling. De farmaceut moet een schadevergoeding van 4,7 miljard dollar betalen aan 22 vrouwen die zeggen eierstokkanker te hebben gekregen door het gebruik van talkpoeder van het bedrijf. In het talkpoeder zou asbest hebben gezeten. Johnson & Johnson ontkent alle aantijgingen en zal het jurybesluit aanvechten.

Juridisch nieuws

Er was nog ander juridisch nieuws. De Amerikaanse justitie heeft beroep aangetekend tegen het groen licht dat een rechter vorige maand gaf voor de overname van mediabedrijf Time Warner door telecomgigant AT&T. Die deal ter waarde van 85 miljard dollar is al afgerond, maar de partijen zullen de megatransactie dus opnieuw in een rechtszaal moeten verdedigen.

Donderdag ging chipgigant Broadcom nog hard onderuit in New York. Beleggers zetten vraagtekens bij de overname van softwarebedrijf CA Technologies voor een bedrag van bijna 19 miljard dollar. Het algehele sentiment op de beursvloeren was wel positief, geholpen door de wegebbende handelsspanningen. De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 24.924,89 punten. De brede S&P 500 won ook 0,9 procent, tot 2798,29 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,4 procent tot 7823,92 punten.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hermando
0

Wanneer wordt Trump opgezet ?

Als hij meningen geeft over een land (Brexit) dan bewijst het weer mijn gelijk, dat hij van lotje getikt is en Amerika denkt te bepalen dat ze voor het zeggen hebben.

Wat een arrogantie...

Hij moet accepteren de besluiten van een land.

Je zou Trump moeten terug fluiten.

Maar helaas, wij hebben geen narcist in ons midden.

Peter Olie
0
Van lotje getikt ?
Probeer zelf eens na te denken, als de UK nog (gedeeltelijk) onder de EU valt , is het hun streng verboden om onderling tarief afspraken te maken met de VS. Het zijn alleen de Brusselse dictators die de tarieven bepalen (onderhandelen) tussen de EU en het buitenland
objectief
0
quote:

Peter Olie schreef op 14 jul 2018 om 06:51:


Van lotje getikt ?
Probeer zelf eens na te denken, als de UK nog (gedeeltelijk) onder de EU valt , is het hun streng verboden om onderling tarief afspraken te maken met de VS. Het zijn alleen de Brusselse dictators die de tarieven bepalen (onderhandelen) tussen de EU en het buitenland


Volledig mee oneens...maar ja, jij woont natuurlijk in de V.S. ...dan is deze
opvatting begrijpelijk.
Peter Olie
0
quote:

fred12345 schreef op 14 jul 2018 om 08:50:


[...]

Volledig mee oneens...maar ja, jij woont natuurlijk in de V.S. ...dan is deze
opvatting begrijpelijk.


Een waarheid heeft toch niets te maken waar iemand woont, of voordeel van heeft ?
Ik woon niet in de VS, maar sta wel, 100% achter Trump
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.