'Nieuwe baas AF-KLM in komende weken' | Eurobench.com

'Nieuwe baas AF-KLM in komende weken'

Gepubliceerd op 13 jul 2018 om 12:28 | Reacties: 2 | Onderwerpen: luchtvaart 

Air France-KLM (17:36)

10,690 -0,070 (-0,65%)

PARIJS (AFN) - De leiding van Air France-KLM komt naar verwachting binnen enkele weken met een opvolger voor de onlangs opgestapte Jean-Marc Janaillac op de proppen. Dat staat in een interne memo van niet-uitvoerend bestuurder Anne-Marie Couderc. Daarin geeft ze aan dat de zoektocht naar een opvolger vertraging heeft opgelopen, onder meer door talloze geruchten over kandidaten.

Zo ging onder meer de naam van Catherine Guillouard, het huidige hoofd van het Parijse openbaarvervoerbedrijf RATP rond, terwijl zij nooit zou hebben aangegeven beschikbaar te zullen zijn. Ook de wijze waarop AccorHotels kenbaar maakte belangstelling te hebben in een belang van de luchtvaartcombinatie, zorgde voor oponthoud.

Eind juni is vanuit het bestuur het verzoek gedaan aan de sollicitatiecommissie om de lijst met potentiële opvolgers voor Janaillac uit te breiden. Daarbij moest ook op internationale profielen uit de luchtvaartsector worden gezocht. Het rekruteringsproces moet in de komende weken worden afgerond.

Wijzigingen

Begin september moet een nieuwe structuur binnen de luchtvaartmaatschappij van kracht worden. Wijzigingen die worden doorgevoerd zijn er onder meer op gericht om het beter presterende KLM tevreden te stellen. De rollen aan de top van het bedrijf moeten daarbij strikter worden gescheiden.

Janaillac vertrok in mei nadat hij zijn lot had verbonden aan stemming onder personeel van Air France. Het conflict tussen de Franse tak en de vakbonden gaat onder meer om beloning en productiviteit. De kandidatuur van Philippe Capron, financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia, stuitte op een bak aan kritiek, onder meer wegens zijn gebrek aan ervaring in de luchtvaartsector. Capron trok zich uiteindelijk terug als kandidaat.

KLM-topman Pieter Elbers wordt in het geruchtencircuit ook genoemd. De Nederlander zou ook de steun hebben van meerdere bestuurders. Vakbonden in Frankrijk zetten echter hun vraagtekens bij een topman van KLM-huize, omdat ze bang zijn dat dan de Franse belangen ondersneeuwen.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Dit bericht is totaal overbodig. We weten allemaal dat er binnenkort een nieuwe baas benoemt zal worden. Niets in dit onzinnige bericht is nieuw het lijkt er eerder op dat de redactie zich zit te vervelen en niets beters kan bedenken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.