'TomTom op koers' | Eurobench.com

'TomTom op koers'

Gepubliceerd op 13 jul 2018 om 12:06 | Reacties: 2

TomTom (17:35)

7,668 -0,008 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom ligt naar verwachting goed op koers om aan de eigen financiële doelstellingen voor het hele jaar te voldoen. Het bedrijf, dat dinsdag voorbeurs de boeken opent, kampt nog altijd met dalende omzetten bij zijn consumentendivisie. Maar zoals bekend behaalt TomTom het leeuwendeel van zijn opbrengsten inmiddels uit zijn data, software en diensten. Dit zal ook in het tweede kwartaal het geval zijn, zo is de verwachting.

De totale omzet in het tweede kwartaal komt volgens een consensus van analistenschattingen, die zijn verzameld door het bedrijf zelf, uit op 213 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 253 miljoen euro en in het eerste kwartaal van het jaar was dit 192 miljoen euro. Onder de streep resteert naar verwachting een bedrag van 9 miljoen euro.

Voor het hele jaar wordt door de kenners in doorsnee gerekend op 804 miljoen euro. TomTom hield eerder vast aan zijn verwachtingen waarbij wordt uitgegaan van een jaaromzet van 800 miljoen euro. Na het veelbelovende eerste kwartaal zou het zomaar kunnen dat TomTom dinsdag zijn doelstellingen bijstelt.

Dollar

Analisten zagen na de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal al ruimte voor verbetering. De resultaten van TomTom worden onder meer vooruitgeholpen door de sterke dollar en de nog niet volledige impact van lopende investeringen, zo schreven analisten eerder.

Topman Harold Goddijn sprak in een toelichting op de eerste kwartaalresultaten van een ,,solide" begin van het jaar. Hij repte niet over de toekomst van de consumentendivisie. Eerder doken er geruchten op dat TomTom een adviseur had ingehuurd om op zoek te gaan naar mogelijke kopers.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Accuboor
1
Orderboek Automotive van EUR 1,2mrd tussen 2012-2017 wat de P&L binnenloopt na 2,5-3 jaar vertraging. Berekend met take-rate van 27-30% (uiterst conservatief naar mi). Operationeel resultaat Automotive steeg al 42% in Q1.

Telematics met 826k aansluitingen en een leidende positie in de EU.

Net cash positie van EUR129mln eind Q1.

En als slagroom op de taart de belofte van HD kaarten voor autonoom rijden. En al gesloten allianties met Baidu, Microsoft en NVidia.

Huidige ondernemingswaarde van minder dan 1,6mrd is een lachertje als je bedenkt dat Telematics minimaal EUR750mln oplevert (12x ebitda, Fleetmatics ging voor veel meer weg).
*Natte krant*
0
Goddijn mag dinsdag eindelijk eens een keer positief gaan verrassen.
Of anders maar een brief schrijven aan Wakkie.
Lekker gaan caravannen met Corry.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.