Beurzen zetten stijging voort | Eurobench.com

Beurzen zetten stijging voort

Gepubliceerd op 13 jul 2018 om 12:05 | Reacties: 1

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wisten vrijdag de winsten van een dag eerder wat verder uit te breiden. Beleggers keken onder meer uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup en schoven de handelszorgen even aan de kant.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent hoger op 558,85 punten. De MidKap dikte 0,4 procent aan tot 776,03 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen kregen er tot 0,4 procent bij.

Uitzender Randstad en chipmachinemaker ASML waren de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen op het Damrak met winsten van 1,4 en 1,2 procent. Telecomconcern KPN stond onderaan met een verlies van 0,6 procent. AkzoNobel noteerde vrijwel onveranderd. Vakbond CNV dreigt met nieuwe acties bij het verf- en chemiebedrijf.

Fugro

In de MidKap voerde bodemonderzoeker Fugro de stijgers aan met een plus van meer dan 3 procent na een adviesverhoging door ING. Boskalis klom 1,2 procent. De baggeraar heeft voor 65 miljoen dollar aan nieuwe opdrachten binnengesleept. Grootste daler was optiekketen GrandVision met een min van 0,5 procent.

Air France-KLM steeg 0,1 procent. De Franse staat moet zich niet bemoeien met de luchtvaartcombinatie, want anders kan het zomaar einde oefening betekenen, waarschuwden een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en oud-bestuurders en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.

Accell

Bij de kleinere bedrijven klom Accell 1,8 procent. Het fietsenbedrijf lijft Velosophy helemaal in. Accell had al een minderheidsbelang van 35 procent in de Nederlandse moederonderneming van bakfietsmerk Babboe.

Heijmans won 2,6 procent. Bestuursvoorzitter Ton Hillen zei tegen De Telegraaf dat het bouwconcern in de race is voor de ontwikkeling van het gebied rond de nieuwe Kuip in Rotterdam-Zuid.

Hays won meer dan 6 procent in Londen. Het Britse detacheringsbedrijf verwacht dat de jaarwinst boven de huidige marktverwachting zal uitkomen na een sterk vierde kwartaal.

In Stockholm noteerde Saab een fractie hoger. Het Zweedse defensie- en luchtvaartconcern is volgens zakenkrant Dagens Industri in gesprek met vakbonden over het ontslag van zo'n 1300 van zijn circa 16.500 medewerkers.

De euro was 1,1624 dollar waard, tegen 1,1686 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 69,91 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper op 73,34 dollar per vat.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
De Yanks lijken niet zo zeker van hun zaak. Vandaag 3 banken in de VS die cijfers presenteren. Kijken of het rood wordt of groen. Ik verwacht de eerste, omdat de banken er nog niet goed voor staan.
up en down
0
quote:

Kaviaar schreef op 13 jul 2018 om 12:48:


De Yanks lijken niet zo zeker van hun zaak. Vandaag 3 banken in de VS die cijfers presenteren. Kijken of het rood wordt of groen. Ik verwacht de eerste, omdat de banken er nog niet goed voor staan.
Ja ,,, en je kunt beter op de bank gaan zitten ook al schijn de zon daar ook al zo fel!!!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.