AkzoNobel doet verhoogd cao-bod | Eurobench.com

AkzoNobel doet verhoogd cao-bod

Gepubliceerd op 13 jul 2018 om 11:27 | Reacties: 2 | Onderwerpen: CAO 

Akzo Nobel (17:35)

81,500 -0,250 (-0,31%)

UTRECHT (AFN) - AkzoNobel heeft aan de vakorganisaties een aangepast cao-bod gedaan in een uiterste poging om tot een cao-akkoord te komen. Bij het concern waren afgelopen week op verschillende locaties in Nederland 24 uursstakingen.

Eerder op de dag drong vakbond CNV bij de directie van AkzoNobel nog aan op een ultieme poging om een cao te creëren voor de 5000 werknemers van het concern. Anders volgen er nieuwe acties bij het verf- en chemiebedrijf.

Deze week waren er in vestigingen van AkzoNobel in Sassenheim, Wapenveld en Hengelo 24 uursstakingen. Een deel van het personeel deed daaraan mee, waardoor de productie hinder ondervond of tijdelijk stil kwam te liggen. CNV trekt bij de acties samen op met vakbond FNV.

Het loonbod is nu door AkzoNobel opgehoogd, tegelijk met een verlenging van de looptijd. Verder is aangeboden de eenmalige uitkering voor alle cao-medewerkers uit te breiden. Ook voor het onderwerp pensioen is specifieke aandacht. AkzoNobel verwacht dat dit verbeterde aanbod voor de bonden aanleiding is om het met een positief advies aan hun leden voor te leggen.

Ook bij AkzoNobel Specialty Chemicals is het cao-aanbod verbeterd en wordt verwacht dat het verbeterde aanbod door de bonden met positief advies aan de leden zal worden voorgelegd.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.