Wall Street vlak in aanloop rentebesluit | Eurobench.com

Wall Street vlak in aanloop rentebesluit

Gepubliceerd op 13 juni 2018 19:38 | | Onderwerpen: Alles over de rente 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag tijdens de middaghandel in New York kleine uitslagen. Beleggers op Wall Street zijn erg voorzichtig in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente dan verder verhogen.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 25.301 punten. De brede S&P 500 kwam nauwelijks in beweging op 2787 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 0,3 procent vooruit naar 7726 punten.

Het rentebesluit wordt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Het zou de tweede renteverhoging van dit jaar zijn. Fed-voorzitter Jerome Powell komt later met een toelichting. Daarbij wordt nauwlettend gekeken naar opmerkingen over het toekomstige beleid. De Fed heeft aangegeven voor dit jaar op drie rentestappen te rekenen. In de markt wordt gespeculeerd dat de rente dit jaar mogelijk wel vier keer verhoogd kan worden.

AT&T

Verder staat de media- en entertainmentbranche in de schijnwerpers. Een Amerikaanse rechter heeft toestemming gegeven voor de overname van mediaconcern Time Warner (plus 3 procent) door telecomgigant AT&T (min 4,9 procent). De deal ter waarde van 85 miljard dollar stuitte eerder nog op mededingingsbezwaren.

De uitspraak heeft ook gevolgen voor branchegenoten Comcast (plus 0,7 procent) en 21st Century Fox (plus 7,4 procent). Comcast zou een bod voorbereiden op grote delen van Fox, maar wilde alleen een bod doen als de deal tussen AT&T en Time Warner goedgekeurd zou worden.

Olie

H&R Block kelderde daarnaast ruim 17 procent. De dienstverlener op het gebied van belastingaangiftes is met tegenvallende verwachtingen gekomen. Maker van medische apparatuur Boston Scientific leverde 5,5 procent aan beurswaarde in. Branchegenoot Stryker (plus 3 procent) ontkende geruchten dat het bedrijf in gesprek zou zijn met Boston Scientific over een overname.

De euro was 1,1786 dollar waard, tegen 1,1783 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent meer waard op 66,76 dollar. Brentolie won 1,1 procent in prijs tot 76,69 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.