Analisten vinden cijfers ABN AMRO teleurstellend

Gepubliceerd op 13 mei 2020 10:58 | Reacties: 9 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (14:05)

8,162 +0,080 (+0,99%)

AMSTERDAM (AFN) - Analisten vinden de kwartaalresultaten van ABN AMRO tegenvallen. Volgens marktvorsers van KBC Securities en ING is onder meer de kredietvoorzieningenprognose die de bank gaf voor het hele jaar pessimistischer dan voorzien. Ook hadden ze op een minder sterke winstval gerekend in het eerste kwartaal.

Voorlopig houdt ABN AMRO er rekening mee dat de kredietvoorzieningen in heel 2020 zullen uitkomen op 2,5 miljard euro. Het kwartaalverlies van het financiële concern bedroeg 395 miljoen euro, terwijl de consensus van analisten neerkwam op een negatief nettoresultaat van 191 miljoen euro.

Een analist van KBC merkt op dat de nieuwe topman van ABN AMRO, Robert Swaak, pas tegen het einde van april is aangetreden. Hij verwacht daarom eind derde kwartaal pas een nieuwe strategische update van de bank. In de tussentijd bevindt de bank zich volgens hem in een moeilijke positie. Ook werkt ABN AMRO nog aan een eerder aangekondigde review van de grootzakelijke activiteiten en op de achtergrond is het Openbaar Ministerie nog altijd bezig met zijn onderzoek naar mogelijke overtredingen wat betreft het tegengaan van witwassen. Mogelijk levert die kwestie de bank nog een flinke boete op.

Het advies voor het aandeel blijft bij KBC op sell staan. Het koersdoel is wel verlaagd, van 15 euro naar 9,50 euro. ING gaat uit van een hold-advies, met een koersdoel van 18,50 euro. ABN AMRO was woensdagochtend met afstand de grootste verliezer in de Amsterdamse AEX-index. Even na 10.30 uur noteerde het aandeel 6,5 procent lager op 6,24 euro.

10 Posts
Optiebelegger
0
KBC : Koersdoel 9,50 Advies sell ?????
ING : Koersdoel 18,50 Advies hold ????
Wie snapt dit nog ??????
8ball
3
analistentaal;
sell = 50% hoger koersdoel
hold= 200% hoger koersdoel
meest irrelevante beroepsgroep ooit
jan van delft
0
ja die boete is al voor 2 euro per aandeel in de koers ingeprijsd...dus als er een boete van zeg 200 miljoen komt zou een normaal mens denken dat de koers met 1,80 euro op zal veren, of zoiets. Dus dan 30 % stijging koers zoals de zaken er nu voor staan, bizar dom gedoe met dat OM gejammer over een Fortis kwestie van 8 tot 10 jaar geleden. Plus een aandeel vs eigen vermogen ratio van 30 %, waar in de USA dit voor de meeste banken op ongeveer 140% ligt.
BDP54
0
De waardering van een aandeel heeft maar weinig te maken met de realiteit. Men prijst van alles en nog wat in alsof allerlei ontwikkelingen simpel in te prijzen zijn. Het blijft een kwestie van vraag en aanbod, waarbij ongunstige berichten meer aanbod dan vraag uitlokken en gunstige berichten meer vraag dan aanbod uitlokken. In het eerste geval daalt de koers, in het laatste geval stijgt de koers. En ook deze koerswijzigingen zijn weer het resultaat van handjeklap. De beurs is nog net geen casino. Ondertussen proberen we, vooral analisten, het koersverloop te voorspellen. Verder dan de grote lijn kun je echter niet komen. Dus ook dat voortdurend afgeven van koersdoelen is een zinloos gedoe. Bovendien baseren we die koersdoelen niet op feiten maar op allerlei veronderstellingen en dat meenemen van die veronderstellingen noemen we dan gewichtig "in prijzen". Kortom, beleggen is nog niet zo simpel, hoe we ook proberen te doen alsof het allemaal te beredeneren valt. Het is veelal een kwestie van afwachten, geduld oefenen en handelen naar bevind van zaken.
Star Bugs
2
quote:

8ball schreef op 13 mei 2020 11:17:


analistentaal;
sell = 50% hoger koersdoel
hold= 200% hoger koersdoel
meest irrelevante beroepsgroep ooit


Mijn advies buy met een koersdoel van 3,50.
Ik begin het te leren :))
theo1
0
Niet alleen de analisten vinden de cijfers teleurstellend, ik ook.
Die koersdoelen gaan nog wel kelderen. Ergens rond de €5 verwacht ik. Voor €18 zijn die van mij in ieder geval wel te koop.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.