'Wall Street verwerkt ontslag Tillerson en inflatie' | Eurobench.com

'Wall Street verwerkt ontslag Tillerson en inflatie'

Gepubliceerd op 13 mrt 2018 om 13:59 | Reacties: 4 | Onderwerpen: inflatie 

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

24.465,640 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - Beleggers op de beurzen in New York verwerken dinsdag het nieuws over het ontslag van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson. Verder kwam belangrijke cijfers over de inflatie in de VS.

President Donald Trump liet via Twitter weten dat Tillerson wordt bedankt voor zijn diensten en zal worden opgevolgd door CIA-directeur Mike Pompeo.

Volgens de Amerikaanse overheid gingen de consumentenprijzen op jaarbasis in februari met 2,2 procent omhoog, na een stijging met 2,1 procent in januari. Op maandbasis zwakte de inflatie echter af naar 0,2 procent, van 0,5 procent een maand eerder. Exclusief de sterk schommelende prijzen van energie en voedsel lag de inflatie op 0,2 procent op maandbasis en op 1,8 procent op jaarbasis. Alle cijfers komen overeen met de ramingen van economen.

Inflatiecijfer

Het inflatiecijfer speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Een sterker oplopende inflatie kan de koepel van Amerikaanse centrale banken ertoe bewegen de rente sneller te verhogen. Vrijdag kwam nog het belangrijke Amerikaanse banenrapport naar buiten, waarna de inflatievrees wegebde. Naar verwachting gaat de Fed volgende week de rente verder verhogen.

Chipbedrijf Qualcomm staat behoorlijk in het rood voorbeurs. Trump heeft een decreet ondertekend waarmee de overname van Qualcomm door Broadcom wordt tegengehouden. De staatsveiligheid van de VS zou met de miljardenovername in het geding komen. Broadcom noteert juist hoger in de handel voor opening, net als andere chipbedrijven zoals Intel, Nvidia en Micron Technology.

Uitglijder

Sportartikelenverkoper Dick's Sporting Goods lijkt een uitglijder te gaan maken op Wall Street, na tegenvallende omzetcijfers en verwachtingen. Luchtvaartconcern Delta Air Lines kwam met een aanscherping van de verwachting voor de winst per aandeel in het eerste kwartaal en stelde zijn prognose voor de winstmarge licht neerwaarts bij. De samenwerkingspartner van Air France-KLM lijkt met een verlies te gaan beginnen.

Verder liet brancheorganisatie National Federation of Independent Business (NFIB) weten dat het vertrouwen van kleine ondernemers in de VS in februari is gestegen naar het hoogste niveau sinds 1983. Ondernemers zijn positief gestemd over de belastingverlagingen door de regering-Trump.

Wall Street ging maandag wisselend de dag uit. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent lager op 25.178,61 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2783,02 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 0,4 procent vooruit tot 7588,32 punten.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mick75
1
En dan nog twijfelen mensen of Trump aan het koordje hangt van Putin. Tillerson had namelijk aangegeven May te volgen in haar bevindingen dat Rusland achter de aanslag zit op ex-spion Skripal en zijn dochter.
Ros87
0
Die tillerson toch... van ceo van Exxonmobil naar ontslagen worden door trump hehe
Mick75
2
quote:

Ros87 schreef op 13 mrt 2018 om 14:36:


Die tillerson toch... van ceo van Exxonmobil naar ontslagen worden door trump hehe


Tillerson heeft meer verstand in zijn kleine teen, dan Trump in zijn pruikhoofd. Het vervelende van domme mensen is, dat zij pas de laatsten zijn om te beseffen, dat ze het bij het foute eind hebben. Daar waar Tillerson al in oktober aangaf een diplomatieke oplossing te zien in het conflict met dictator Kim Jung Un, vond Trump dat tijdsverspilling.
DeZwarteRidder
0
quote:

Mick75 schreef op 13 mrt 2018 om 15:28:


[...]Tillerson heeft meer verstand in zijn kleine teen, dan Trump in zijn pruikhoofd. Het vervelende van domme mensen is, dat zij pas de laatsten zijn om te beseffen, dat ze het bij het foute eind hebben. Daar waar Tillerson al in oktober aangaf een diplomatieke oplossing te zien in het conflict met dictator Kim Jung Un, vond Trump dat tijdsverspilling.

Ik vermoed dat ze ruzie hebben gekregen over Noord-Korea.
Mick75
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 mrt 2018 om 15:31:


[...]
Ik vermoed dat ze ruzie hebben gekregen over Noord-Korea.


Ik vermoed, dat Putin van Tillerson af wilde en Trump opdracht gaf hem te ontslaan. Dit omdat Tillerson had aangegeven May te volgen in haar bevindingen dat Rusland achter de aanslag zit op ex-spion Skripal en zijn dochter.
Mick75
0
quote:

het zwaard schreef op 13 mrt 2018 om 17:15:


En hier komen de cowboyverhalen weer boven.


Gewoon je blinddoek voorhouden en alles geloven wat Putin (met zijn jaarsalaris van 80.000USD) en Trump (die alle banden met zijn bedrijven heeft doorgesneden) jou wijsmaken.
aandeeltje!
0
Als je met Trump moet werken, is de kans groot dat dit zeer tijdelijk is. Ik ben de tel kwijt inmiddeks. Het is weinig interessant om te volgen wie waar zit. Het verandert met de week.
De daden van Trump lijkt inmiddels op het opstellen van decreten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.