ING in schijnwerpers op vlak Damrak | Eurobench.com

ING in schijnwerpers op vlak Damrak

Gepubliceerd op 13 mrt 2018 om 09:15 | Reacties: 6

AEX (13:34)

504,440 -3,830 (-0,75%)

ING (13:19)

10,054 -0,220 (-2,14%)

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag zonder grote koersbewegingen geopend, net als de aandelenmarkten elders in Europa. Er wordt vooral uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse inflatiecijfer dat later op de dag naar buiten komt. ING kon op aandacht rekenen op het Damrak na het schrappen van de omstreden loonsverhoging voor topman Ralph Hamers. Verder waren er cijfers van ForFarmers en Basic-Fit.

De AEX-index op Beursplein 5 stond in het eerste handelsuur vrijwel onveranderd op 538,46 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 820,26 punten. Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,3 procent, Londen daalde licht.

De koers van ING steeg licht. De raad van commissarissen van de bank wilde de totale beloning voor Hamers met 50 procent verhogen naar 3 miljoen euro, maar ziet daar onder druk van de felle reacties die dat voorstel teweegbracht in politiek en maatschappij van af. Volgens president-commissaris Jeroen van der Veer van ING werd de publieke ophef over de zaak onderschat. In politiek Den Haag werd positief gereageerd.

ArcelorMittal

Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een plus van 2 procent, na de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van maximaal 280 miljoen dollar. De rij werd gesloten door kabel- en telecombedrijf Altice met een min van 1,5 procent.

Bij de kleinere fondsen was ForFarmers een uitblinker met een plus van 3,9 procent. De diervoederproducent wist vorig jaar de winst en omzet te verhogen dankzij de verbeterde economische omstandigheden. Het dividend gaat met een kwart omhoog. KBC Securities verhoogde zijn beleggingsadvies voor ForFarmers.

Basic-Fit

Ook Basic-Fit was in trek met een stijging van 4,6 procent. De fitnessketen zag de omzet en het resultaat groeien, geholpen door een flink aantal nieuwe vestigingen. Dit jaar verwacht Basic-Fit weer ruim honderd nieuwe sportscholen te openen in de landen waar het actief is.

RWE ging 1,6 procent omhoog in Frankfurt. Het energieconcern heeft vorig jaar winst geboekt na een miljardenverlies in 2016. Maandag ging de koers van RWE hard omhoog na een deal met branchegenoot E.ON over een opdeling van Essent-moeder Innogy.

De euro was 1,2329 dollar waard, tegen 1,2317 dollar op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 61,24 dollar en Brent werd 0,2 procent goedkoper op 64,79 dollar.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
GoldenRobbie
0
Belachelijk. Dat de politieke elite, die als raven de burgers kaalplukken tot en met, hier iets over durft te zeggen. Maar de enorme salarissen van Wouter Bos, Gerrit Zalm, Kok destijds bij Shell werden nooit besproken...
Ach, de politiek... Een stelletje zielepoten bij elkaar daar in Den Haag.
Hilkenbrook13
0
Geheel met spreker 1 eens, enorme bult boter op hun kop, politiek correct gebleer voor de bühne, maar als het hun zelf maar aangaat.
trendvolger
0
welkom in het Nederland van Lenin

als men redeneert dat de commissarissen van ing weten wat ze doen dan was deze salarisverhoging in het belang van de positie en continuïteit van de ing

nu verliest ing en ook Nederland immers:
1. het doel van de commissarissen is niet bereikt en de image & klanten base is beschadigd. Dubbel schade

2. met een afwijkende bonusstructuur en gelazer over beloning is Nederland niet betrouwbaar as vestigingsland (yep het stond op bloomberg).

dus als aandeelhouder moet je vragen hoe de rvc nu haar doel gaat bereiken
en als stemmer rijst de vraag wat een liberale regering is ?
TA=verlies
2
@ trendvolger:1 groot onzin verhaal! Gewoon goed ondernemen, verder geen poespas. Daar horen geen miljoenen salarissen van mensen in loondienst bij.
Weet iedereen, over de gehele wereld. Geen enkele directeur doet dingen die dergelijke bedragen rechtvaardigen.
Red_
1
quote:

GoldenRobbie schreef op 13 mrt 2018 om 09:20:


Belachelijk. Dat de politieke elite, die als raven de burgers kaalplukken tot en met, hier iets over durft te zeggen. Maar de enorme salarissen van Wouter Bos, Gerrit Zalm, Kok destijds bij Shell werden nooit besproken...
Ach, de politiek... Een stelletje zielepoten bij elkaar daar in Den Haag.


als die vindt dat die meer verdient, solliciteert die toch lekker bij die andere grote beursbedrijven. die staan vast te popelen op onze Tobman Hamers. Niet tevreden met ruim 1,5 miljoen per jaar, mag die met liefde en plezier wieberen! Denkt er maar iemand echt dat ING slechter af is zonder deze man???!
Weert=No.1
0
Ik heb mijn rekening opgezegd na 42 jaar( "t is en blijft gewoon de oude Postcheque en Girodienst), die nooit meer dan 4% rente gaven, ook al stond de korte rente op 13,4% begin jaren 80.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.