'Sterke marge, tegenvallende omzet Wessanen' | Eurobench.com

'Sterke marge, tegenvallende omzet Wessanen'

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 09:14 | Reacties: 3

Wessanen (18 jan)

9,090 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft afgelopen kwartaal een een sterke margeverbetering gerealiseerd, maar de omzetgroei is aan de lage kant. Dat concludeert analist Alan Vandenberghe van KBC Securities in een commentaar op de kwartaalcijfers van de natuurvoedingsproducent.

Vandenberghe wijst erop dat de eigen merken van Wessanen in her vierde kwartaal wel zijn blijven groeien, maar in een langzamer tempo dan in de voorgaande periode. Daardoor viel ook de omzetontwikkeling als geheel licht tegen. Daar staat wel een verbetering van de winstgevendheid tegenover en een lager dan verwachte schuld. Ook de vooruitzichten voor 2018 stellen gerust, aldus de marktkenner.

KBC ziet in de cijfers geen aanleiding zijn hold-advies voor het aandeel te wijzigen, Het koersdoel staat op 16 euro. Wessanen stond dinsdag na ruim tien minuten handel 4,8 procent lager op 15,52 euro, in een licht positieve MidKap.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
duprogres
0
Het zijn geen bomen hè.
Er is nog steeds een groei ,wil menheer dat er per kwartaal 5 / 10 procent groei komt ?
Blijf a.u.b. een beetje realistisch .
Just lucky
0
Bij een hoge waardering hoort een stevige groei. Valt de groei tegen, dan gaat de koers omlaag. Niks vreemd aan.
rene66
0
Deze analist snapt er nog niet veel van. Het is bewust beleid van Wessanen om minder huismerken te maken, daardoor gaat de omzet naar beneden van dat deel. De omzet van de eigen producten is groter geworden, de winst daarvan ook. Zo moeilijk is zoiets toch niet te doorgronden.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.