'Wall Street wacht op toespraak Trump'

Gepubliceerd op 12 november 2019 14:54 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Donald Trump 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag vrijwel vlak te gaan beginnen. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar een toespraak van president Donald Trump later op de dag. Die zal nauwlettend worden gevolgd voor opmerkingen over de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd.

De speech van Trump in de Economic Club of New York zou omstreeks 18.00 uur (Nederlandse tijd) moeten beginnen. Hij verklaarde afgelopen weekend nog dat de handelsgesprekken met China goed gaan, maar dat hij alleen een deal zal sluiten die goed is voor de Verenigde Staten. Eerder waren er nog berichten dat Washington en Peking afspraken hadden gemaakt over het afbouwen van handelsheffingen. Verder waren er berichten dat Trump de beslissing voor het invoeren van hogere invoertarieven op auto's uit onder meer Europa mogelijk met zes maanden uitstelt.

Bij de bedrijven lijkt de grote vleesverwerker Tyson Foods flink lager te openen na kwartaalcijfers die zwakker uitvielen dan analisten hadden gedacht. Andere bedrijven die de boeken openden waren bijvoorbeeld huizenbouwer DR Horton, industrieel automatiseerder Rockwell Automation en leverancier van auto-onderdelen Advance Auto Parts. Daarnaast meldde Tupperware Brands, het bedrijf achter de bekende afsluitbare bakjes, dat bestuursvoorzitter Trica Stitzel is afgetreden.

Dean Foods

De handel in zuivelbedrijf Dean Foods werd stilgelegd na aankondiging dat de onderneming faillissementsbescherming heeft aangevraagd. Er worden gesprekken gevoerd over een verkoop van vrijwel alle bezittingen van het bedrijf. De beurskoers van Dean is dit jaar zeer sterk gedaald.

Op macro-economisch gebied werd gemeld dat het vertrouwen van kleine Amerikaanse ondernemers in oktober is gestegen, aldus brancheorganisatie National Federation of Independent Business (NFIB). Verder staan er vrijwel geen economische gegevens op de rol voor dinsdag.

De markten in New York lieten maandag zeer beperkte koersuitslagen zien. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 27.691,49 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent op 3087,01 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 8464,28 punten.

6 Posts
pietje-2005
0
Lijkt flauwekul, maar we hebben er maar effe rekening mee te houden ;-)
Denk dat Powell morgen belangrijker is ?
wfranken
0
Betreft : Dean Foods :
The company said it has received a $850 million debtor-in-possession commitment from certain of its existing lenders, led by Rabobank, to keep its operations running.

Dean Foods, which has a market valuation of about $74 million, had a net debt of about $968 million at the end of June.

bron Yahoo
het zwaard
0
Wat voor zin heeft het nu om te wachten op wat 'n leugenaar te vertellen heeft. Wie geloofd er nog in deze man.
Kaviaar
0
quote:

het zwaard schreef op 12 november 2019 16:35:


Wat voor zin heeft het nu om te wachten op wat 'n leugenaar te vertellen heeft. Wie geloofd er nog in deze man.


In elk geval de Amerikaanse beleggers. Die blijven onverstoord vertrouwen houden in deze onbetrouwbare zakenman. Week in week uit worden ze voor de gek gehouden en Trump en consorten varen er wel bij. Reken maar.
het zwaard
0
@ Kaviaar: Zie echt niet in als belegger om mijn aandelen te verkopen omwille van Trump. Dit heeft niets te maken met vertrouwen in Trump maar alles met vertrouwen in de beurs. Trump of geen Trump het zal mijn worst wezen wat hij te vertellen heeft. En als Trump en consorten er wel bij varen, wel dan ik ook.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.