'Winkels Sears dicht als onderdeel redding' | Eurobench.com

'Winkels Sears dicht als onderdeel redding'

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 21:12 | Reacties: 2

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De financieel in zwaar weer verkerende winkelketen Sears lijkt een 150 tal winkels te sluiten als onderdeel van het reddingsplan onder faillissementsbescherming. Dat meldden bronnen rond het Amerikaanse bedrijf. Zeker driehonderd winkels zouden hun deuren wel open kunnen houden.

Voor circa 250 winkels is de toekomst naar verluidt nog ongewis. Bij de grofweg zevenhonderd winkels van Sears werken momenteel zo'n 90.000 werknemers. De keten behoort sinds de jaren zestig tot een van de grootste warenhuisketens in de VS.

De afgelopen jaren leed het 125-jarige bedrijf verlies op verlies en sloten al honderden vestigingen de deuren. De huidige topman Edward Lampert leende veel van zijn eigen geld uit aan Sears om de keten overeind te houden. Hij wil nu eerst grondig reorganiseren om Sears winstgevend te maken. Daarbij zouden winkels moeten worden verkocht.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bravehendrik
0
Kunnen ze mooi de inventaris van die 150 winkels verdelen over die anderen. China zal wel een tijdje niets leveren, met die nieuwe import tarieven.
Sps uslugi
0
ze kunnen de winkels beter open houden en een aantal andere ondernemingen verkopen , denk autoleasing, credit card .
Een andere manier van leveren aan consumenten zou ook helpen .
En een online winkel in Europa apart laten werken met eigen inkoop .
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.