Italië overweegt belang in Alitalia | Eurobench.com

Italië overweegt belang in Alitalia

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 11:43 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Italië 

Air France-KLM (15:16)

7,754 -0,142 (-1,80%)

MILAAN (AFN) - De Italiaanse regering overweegt een belang te nemen in de vliegmaatschappij Alitalia, die vorig jaar onder curatele werd gesteld wegens acute financiële nood. De staat werkt aan een nieuw bedrijf dat de luchtvaartmaatschappij van de ondergang moet redden. Het ministerie van Economische Zaken zou daarin een belang van circa 15 procent krijgen, zei vicepremier Luigi Di Maio in een interview met zakenkrant Il Sole 24 Ore.

Naast het ministerie, zouden ook andere staatsdeelnemingen willen meewerken aan de doorstart. Zo noemt Di Maio onder meer de nationale spoorwegen en de bank Cassa Depositi e Prestiti als deelnemers aan de nieuwe onderneming. Die zou aanvankelijk 1,5 miljard tot 2 miljard euro in kas hebben voor de redding van Alitalia.

Rome verschafte eerder al een overbruggingskrediet van 900 miljoen euro voor Alitalia. Een deel van die lening, die tot december loopt, kan volgens de regering worden omgezet in aandelen in het nieuwe bedrijf.

Bankroet

De tijd begint te dringen voor een plan om Alitalia voor een bankroet te behoeden. Voor het einde van deze maand moet er een nieuwe eigenaar zijn voor de vliegmaatschappij, nadat de biedingstermijn in april al werd verlengd.

Alitalia is lid van het samenwerkingsverband SkyTeam. Via die alliantie werkt de luchtvaartmaatschappij onder meer samen met Air France-KLM op gebied van lange vluchten.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
suske wiet
0
Maakt niet uit ,ze denken dat Duitsland dit wel gaat oplossen .
Europa ? Samen hang en gemeenschappelijk beleid was ooit de bedoeling van Europa .
Wat is het resultaat .
Iedereen heeft geprofiteerd van de Euro ,behalve een land en dit moet nu alles gaan redden ?
Wie is de slimste geweest ?
Stock-King24
0
Niet te geloven, dit alleen is een reden om Noord-Europa van Zuid-Europa af te splitsen. Gaat nooit goed komen met deze creditcard mentaliteit...
Met Effekt
0
Wat verwacht je met populisten aan de macht? Wel jammer dat wij straks de rekening moeten betalen voor deze onzin
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.