Britse bakkersketen lijkt gered | Eurobench.com

Britse bakkersketen lijkt gered

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 11:08 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Groot-Britannië 

BIRMINGHAM (AFN/BLOOMBERG) - De acuut in financiële problemen gekomen Britse bakkersketen Patisserie Valerie lijkt gered van de ondergang. Voorzitter Luke Johnson heeft het bedrijf met een kapitaalinjectie van 20 miljoen pond gered. Verder haalde het bedrijf 15,7 miljoen pond op met de plaatsing van nieuwe aandelen.

De toekomst van het bedrijf hing aan een zijden draadje nadat een boekhoudschandaal aan het licht kwam. Donderdag liet het bedrijf weten dat een ,,onmiddellijke kapitaalinjectie'' nodig was omdat het bedrijf anders de deuren moet sluiten. De financiële situatie bleek namelijk heel anders dan de boekhouding deed vermoeden.

Financieel directeur Chris Marsh werd vanwege de kwestie eerder al opgepakt. Hij is inmiddels weer op borgtocht vrij. Eerder deze week had het bedrijf Marsh al op non-actief gezet. Patisserie Valerie heeft meer dan 150 lunchrooms door heel Groot-Brittannië.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
am1993
0
Heel heftig als je even verder kijkt. De groot aandeelhouder (tevens chairman), Luke Johnson, met een 37% belang, had begin deze week nog een belang met een waarde van 165 miljoen Pond en dat belang is nu blijkbaar 0,0 waard. De diefstal zou blijkbaar meer dan 20 M Pond betreffen volgens The Guardian. Ook werd gemeld, dat ze meer dan 3.000 personeelsleden hebben die mogelijk deze week al niet meer betaald gaan worden. Plus de gevolgen voor alle toeleveranciers en hun medewerkers, die hierin meegesleurd gaan worden. Heel triest. Het zal je maar gebeuren. Benieuwd wie er allemaal even niet op hebben zitten letten.
Bravehendrik
0
Het is ook niet zo eenvoudig om van de taart af te blijven. Een bedrijf dat van de ene dag op de andere 3000 personeelsleden niet meer kan betalen heeft toch wel een zeer slechte zelfcontrole
Bravehendrik
0
Omdat 3000 employees geen salaris gaan ontvangen, zullen ze wel wat taarten mee naar huis nemen , om de kindermondjes te vullen. Kunnen ze toch nog lekker slapen
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.