AEX veert op na recente koersval | Eurobench.com

AEX veert op na recente koersval

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 09:10 | Reacties: 8

AEX (16:18)

565,280 +3,830 (+0,68%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam koerste vrijdag in het groen. Ook de andere Europese beurzen veerden op na de recente zware koersverliezen. De handelszorgen namen wat af dankzij een sterker dan verwachte toename van de Chinese export in september. Beleggers keken verder uit naar naar de kwartaalresultaten van de Amerikaanse banken JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent in de plus op 520,77 punten. De hoofdindex lijkt daarmee het verlies in de onstuimige beursweek te beperken tot ruim 3 procent. De MidKap klom 0,8 procent tot 737,37 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt dikten tot 1 procent aan. Londen won 0,4 procent en de hoofdindex in Milaan steeg 0,9 procent.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was biotechnologiebedrijf Galapagos met een winst van 3,2 procent. Telecomconcern KPN sloot de rij met een verlies van 1,2 procent. ABN AMRO won 0,4 procent. De bank heeft volgens het Financieele Dagblad (FD) zijn hypotheekdochter Stater weer uit de verkoop gehaald. Het bedrijf, dat circa 225 miljoen euro moest opleveren, trok geen kopers voor het bedrag waar de bank op mikte. ABN AMRO wilde niet reageren.

Lokale markt

In de MidKap ging chipbedrijf Besi aan kop met een plus van 2,7 procent na een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. Beursintermediair Flow Traders was de grootste daler met een min van 1 procent.

Op de lokale markt kelderde Kiadis Pharma meer dan 8 procent. Het biotechnologiebedrijf rekent op een vertraging van het oordeel door de Europese toezichthouder over zijn middel voor gebruik bij beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten. Volgens analisten van KBC Securities en Jefferies is de vertraging in het goedkeuringsproces echter geen reden tot zorg.

Man Group

In Londen klom Man Group ruim 4 procent. Het grootste beursgenoteerde hegdefonds ter wereld zag in het derde kwartaal meer geld instromen.

De euro was 1,1598 dollar waard, tegen 1,1566 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 71,81 dollar. Brentolie werd ook 1,2 procent duurder, op 81,24 dollar per vat.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
peellander
0
Het valt alweer terug. Blijkbaar zijn de hoge heren op wereldniveau aan het overleggen om nog maar eens flink aan de bomen te schudden! We gaan het zien vandaag wat het eindresultaat mag worden.
Kaviaar
0
De AEX doet het weer magertjes zoals gewoonlijk. Kijk eens naar de indices overzee!

Maar ja, we kunnen niet zonder hen. Anders is heel de EU ineens failliet?? Toch?
Mrx77
0
Wat is dit voor een matige herstel. Wallstreet maakt nu al flinke correctie ongedaan en wij mogen niet eens 1 procent herstellen! Wallstreet meterm dikke 2 procent rebound. Wallstreet is ca 5 procent gecorrigeerd en aex en europa dik 10 procrnt!!In rebound presteren we weer slecht wallstreet continue 1 stap achteruit 2 stappen vooruit, europa andersom. Iex geef een keer die manioulatie door shortshellers en algoritmes in kaart ipv te praten over handelszorgen of een ander excuus als rente. De geloofwaardigheid staat echt in het geding. Dit soort argumenten als handelszorgen is geloofwaardig voor een beginnende belegger maar beleggers die al 20 jaar in markt zitten, weten dat dit grootste onzin is want dan was wallstreet okk 10 procent gedaald of zelfs 15 procent want het is hun oorlog tussen china en vs en europa kan hiervan profiteren en niet vergeten dat euro flink is gedaald ondertussen dus extra profijt voor europa, maar toch is wallstreet nauwelijks gedaald bij deze zeer dure dollar. Het is toch duidelijk is Trump gisteren ging flippen tegen FED dat hij een gebaat is bij zeer alltimehigh van wallstreet ivm verkiezingen, waarom worden deze relaties niet gelegd...wat weten wij niet wat zij wel weten...wie houdt koersen usa daar overeind, zelfs als de rente hoger is dan de dividend in usa stijgen koersen in usa. Niet zeggen dat daar goed gaat. Dividend is laag in usa tov rente dus theorie gaat NIET op om daar aandelen te kopen als je veilige obligaties kan koprn met hogere rentes met veel minder risico. Dus wat is gaande met de huidige manipulatie, vandaag opeeens dik 2 procent op wallstreet zonder reden is dat om trump verkiezingen niet in gevaar te brengen...wie zijn deze partijen.
suske wiet
0
Martijn Kools
0
quote:

Kaviaar schreef op 12 okt 2018 om 10:15:


De AEX doet het weer magertjes zoals gewoonlijk. Kijk eens naar de indices overzee!

Maar ja, we kunnen niet zonder hen. Anders is heel de EU ineens failliet?? Toch?


Tja in de VS hebben ze geen Italie of Mario Draghi.
The Hunter!!
0
Deze beurs wordt gestuurd door de amerikanen...het is een lachertje de aex! Trieste bende!
suske wiet
0
Oei het veertje is gebroken .
Zal zeker niet van arcelor geweest zijn ?
Er komt een berichtgeving van de ecb ,gaat dit iets veranderen ?
Toch is er nog wereld economie en maken de bedrijven nog winst .
Ook moet er duidelijkheid komen over de rente .
Paus
0
Vandaag wellicht een heel mager herstelletje maar volgende week weer knetterhard omlaag!
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.