Chinezen profiteren van Iraanse sancties | Eurobench.com

Chinezen profiteren van Iraanse sancties

Gepubliceerd op 12 aug 2018 om 13:56 | Reacties: 4 | Onderwerpen: China 

TEHERAN (AFN/BLOOMBERG) - China profiteert van de sancties die de Verenigde Staten hebben opgelegd aan Iran. Energieconcern CNPC krijgt naar verwachting de leiding over een gasproject ter waarde van 5 miljard dollar. Het gaat om de ontwikkeling van het Iraanse deel van een winningsgebied dat tot de grootste gasvoorraden van de wereld behoort.

Eerder was het Total uitgekozen om het voortouw te nemen. De Fransen trokken zich terug vanwege de sancties die de Amerikaanse president Donald Trump weer in het leven riep. De Amerikanen dreigden ook met maatregelen tegen bedrijven die zaken blijven doen met Iran.

CNPC was sinds 2016 onderdeel van het consortium met Total en het Iraanse Petropars om fase 11 van het South Pars-gasveld in de Perzische Golf te ontwikkelen. De Chinese waren goed voor 30 procent van het project. Total had een belang van net iets meer dan 50 procent. Volgens het Iraanse staatspersbureau krijgen de Chinezen nu de leiding.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toddemij
0
kenner66
0
Die Chinezen zijn gelukkig niet roomser dan de paus wat die americane zelf nog steeds de wereld willen laten geloven.
Bonost
0
Gaat precies gebeuren wat ik al voorspelde. China, Rusland en andere landen die lak hebben aan USA zullen de open gevallen plekken opvullen. Europa moet gewoon een keuze maken. En wat mij betreft gewoon achter hun eigen woorden gaan staan. Gewoon handelen met Iran zou ik zeggen en Europese bedrijven gewoon steunen. Dan wordt de grote mond van Trump vanzelf ingeperkt. Hij gaat heus geen handel stopzetten met Europa. Dan doet hij zijn eigen bevolking veel te veel pijn. Europa moet nu laten zien dat ze ballen hebben.
Hermando
0

Europa de "b..ch" van Amerika.
Onvoorstelbaar dat landen binnen Eurooa zich zo laten koeieneren.

Amerika trekt zich terug uit contract
Europa gaat door.
Maar ondertussen doet het wat Amerika zegt.

Welke journalist neemt het voortouw en beschrijft de houding van Europa.

We kunnen weinig verwachten van onze leiders.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.