ArcelorMittal sterkste stijger in groene AEX | Eurobench.com

ArcelorMittal sterkste stijger in groene AEX

Gepubliceerd op 12 jul 2018 om 17:45 | Reacties: 2 | Onderwerpen: staal 

AEX (18:05)

552,230 +0,050 (+0,01%)

ArcelorMittal (17:36)

19,550 +0,424 (+2,22%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met winst gesloten. Ook elders in Europa gingen de graadmeters vooruit. Zorgen over handelsspanningen tussen met name de Verenigde Staten en China werden opzijgeschoven. In de AEX-index was ArcelorMittal de sterkste stijger.

De AEX-index sloot met een winst van 0,7 procent op 557,02 punten. De MidKap won 0,5 procent, tot 773,20 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1 procent.

ArcelorMittal sloot de sessie af met een winst van 2,9 procent. Daarmee maakte het staalfonds weer iets goed van de verliesbeurt een dag eerder. Toen zorgden oplopende handelszorgen voor een mineurstemming. Het nieuws dat ArcelorMittal samen met vijf andere bedrijven in Duitsland is beboet wegens het maken van verboden prijsafspraken leek weinig impact op de handel te hebben. Verzekeraar ASR was in de AEX de grootste daler met een min van 1,4 procent.

Arcadis

In de MidKap stond Arcadis (plus 2,4 procent) bij de winnaars van de dag. Een consortium met het advies- en ingenieursbureau heeft negen raamcontracten binnengehaald voor diensten aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Sterkste daler was natuurvoedingsproducent Wessanen met een verlies van 2,1 procent.

Bij de kleinere bedrijven steeg Fagron ruim 7 procent na een positief analistenrapport. Kepler Cheuvreux startte het volgen van het apothekersbedrijf met een koopadvies.

Euro

In Parijs daalde PSA Peugeot Citroën 0,2 procent, ondanks dat de Franse automaker in de eerste jaarhelft een recordaantal voertuigen wist te verkopen. Michelin steeg 2,1 procent. De Franse bandenproducent neemt de Canadese producent van onder meer tractorbanden en sneeuwscooters Camso over. Michelin wil minder afhankelijk worden van de verkoop van banden voor auto's en vrachtwagens.

Sky klom 3,4 procent in Londen. Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft het bod op het Britse mediaconcern opgevoerd tot 14,75 pond per aandeel. Daarmee overtreft het de laatste bieding van concurrent 21st Century Fox, het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch. Norwegian Air won bijna 2 procent in Oslo. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij boekte in het tweede kwartaal meer winst dan verwacht.

De euro was 1,1686 dollar waard, tegen 1,1719 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1 procent tot 69,72 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 73,48 dollar per vat.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Teleurstelling
1
Waarom geen beters uitleg over Mittal. Dat ze vandaag stijgen zien wij ook en gisteren omlaag was ook al duidelijk.
Ze dalen al weken, komen van rond de € 30 hoor. Leuk item om eens te analyseren, maar dan journalisten van een gereputeerde krant.
Bir
0
Jouw beeld deel ik niet helemaal @teleurstelling, MT komt idd vanaf een koers 30+ euro maar heeft de laatste anderhalve week gebodemd op een niveau van pakweg 24 euro. Sindsdien zijn er herstelbewegingen waarbij we alweer twee keer de 26 euro hebben aangetikt. Dus we zijn / lijken gedraaid en op weg terug naar een flink hogere koers.

Grt Bir.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.