Autoverhuurder Hertz wil voor 1 miljard aandelen verkopen

Gepubliceerd op 12 juni 2020 07:53 | Reacties: 3

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De failliete internationale autoverhuurder Hertz Global Holdings heeft een rechter gevraagd om toestemming om voor wel 1 miljard dollar aan aandelen te verkopen. Daarmee hoopt het bedrijf te profiteren van de sterk gestegen beurskoers.

Hertz vroeg vorige maand faillissement aan omdat vanwege de coronacrisis de vraag naar huurauto's was ingestort. Het bedrijf is bezig met een herstructurering van zijn schulden. Maar de Amerikaanse onderneming heeft nog altijd een notering op Wall Street en de koers is de laatste tijd fors gestegen vanwege optimisme over het economische herstel van de crisis.

Het meer dan honderd jaar oude Hertz wil nu extra geld ophalen door aandelen uit te geven en daarmee schulden aflossen. Volgens het bedrijf is dit veel beter dan bijvoorbeeld het gedwongen verkopen van bezittingen om leningen af te lossen.

2 Posts
Sander1234
0
Haha, typerend voor de fomo van afgelopen weken. Een bedrijf wat failliet is en er zijn toch gekken die de aandelen willen hebben. Ja logisch dat ze dan denken; joh, als mensen zelfs zo gek zijn om aandelen van ons te kopen kunnen we net zo goed een nieuwe aandelenuitgifte proberen. Slim. Benieuwd of het gaat lukken, zou natuurlijk beter zijn voor iedereen.
En kan de top van Hertz ook weer hun geld terug storten wat ze nog snel even eruit hebben getrokken voor het faillissement.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.