Goldman verhoogt adviezen op staalbedrijven

Gepubliceerd op 12 juni 2019 09:03 | Reacties: 3

ArcelorMittal (07 jul)

10,152 +0,060 (+0,59%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Analisten van Goldman Sachs zijn positiever geworden over verschillende Europese staalbedrijven. De marktvorsers verhoogden hun oordeel op ArcelorMittal, Aperam, Klöckner en Outokumpu zonder uitzondering naar kopen.

De kenners denken dat de omstandigheden voor de bedrijven in het tweede halfjaar zullen verbeteren. Dat komt onder meer omdat ze snijden in de capaciteit, de balansen op orde zijn en de ijzerertsprijzen hoog zijn. Het advies voor SSAB ging omlaag terwijl Salzgitter en Acerinox op neutral bleven. Goldman Sachs handhaafde ook het predikaat Conviction Buy voor Voestalpine.

Het aandeel ArcelorMittal sloot dinsdag op 15,01 euro in de hoofdindex in Amsterdam. Bij de middelgrote bedrijven eindigde Aperam op 23,20 euro.

3 Posts
suske wiet
0
Adviezen van Goldman ga ik niet op in
Neem liever het gemiddelde van da analisten en daar 20 % vanaf .
Dat goldman zo maar willekeurig adviezen kan de wereld insturen vind ik jammer .
makyjo
0
Ben van oordeel dat het vroeg of laat sowieso tot een handelsakkoord tussen VS/China moet komen en dat de staalindustrie een belangrijke deel in dit akkoord zal vervat worden. Veel hangt af van de ontmoeting Trump/XiPing eind deze maand in kader van G20 in Osaka; maar bij een ontdooiïng van de relaties en herrelancering van de gesprekken; zie ik de aandelen in de staalindustrie en specifiek AM fors herstellen in 1° instantie tot niveaus van € 17,50 tot max. € 18,00 om dan in 2° jaarhelft verder zachtjes op te lopen tot € 20 jaareinde...
Max Felix
0
Ondertussen kunnen er heel wat verlies kwartalen gegenereerd worden en er komt een import tarief voor Europese auto s en de elektrische auto wordt veel meer aluminium gebruikt en men krijgt met car sharing te maken.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.