'Wall Street gaat met dikke plussen openen' | Eurobench.com

'Wall Street gaat met dikke plussen openen'

Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 14:52 | Reacties: 4

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

24.465,640 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan maandag naar verwachting met behoorlijke winsten openen. Vrijdag was al sprake van een duidelijk herstel op Wall Street van de zware koersdalingen eerder in de week. De aandacht zal onder meer uitgaan naar de plannen voor infrastructuurinvesteringen die president Donald Trump later op de dag zal presenteren.

Trump heeft plannen om 200 miljard dollar te pompen in infrastructuurprojecten in de VS zoals wegen, bruggen en luchthavens. Lokale overheden en private investeerders zouden daarop nog eens 1500 miljard dollar aan investeringen in infrastructuur moeten doen. De verwachting van grote investeringen in infraprojecten droeg mede bij aan de sterke opmars op de beurzen sinds de verkiezing van Trump.

Bij de bedrijven kan onder meer IT-dienstverlener CSRA op belangstelling van beleggers rekenen. Dat bedrijf, dat veel IT-diensten levert aan de Amerikaanse overheid, wordt voor 9,6 miljard dollar (inclusief schuld) overgenomen door defensieconcern General Dynamics. Voorbeurs gaat het aandeel CSRA sterk omhoog.

Qualcomm

Restaurants Brands International, het moederbedrijf van onder meer Burger King, kwam met cijfers. De winst in het vierde kwartaal ging flink omhoog.

Chipbedrijf Qualcomm lijkt een koerssprong te gaan maken. Branchegenoot Broadcom heeft meer dan 100 miljard dollar aan financiering rond voor de overname van Qualcomm. Vrijdag wees Qualcomm nog een verhoogd overnamebod van Broadcom van 121 miljard dollar van de hand.

Biotechnoloog Axovant Sciences staat fors lager in de handel voorbeurs. De bestuursvoorzitter en operationeel directeur hebben hun vertrek aangekondigd omdat zij andere carrièremogelijkheden willen najagen. Sinds eind september is de koers van Axovant hard gedaald na tegenvallers met testen bij medicatie tegen Alzheimer en dementie.

Dow Jones

Op macro-economisch gebied is de agenda vrijwel leeg. Later deze week worden gegevens gepubliceerd over onder meer de inflatie en winkelverkopen in de VS, plus informatie over de producentenprijzen, woningbouw en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De beurzen in New York eindigden vrijdag na een grillige handelsdag flink hoger. De Dow-Jonesindex klom 1,4 procent tot 24.190,90 punten. De brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 2619,55 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,4 procent tot 6874,49 punten.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Martijn Kools
0
Inimini&Dikidik
0
Zolang de EU beste jongetje van de klas blijft spelen, en de euro maar stijgt en stijgt, kunnen de Amerikanen biljetjes bij blijven drukken en heeft hij uiteindelijk het geld wel.
Plus dat de export van de US erbij gebaat is.
Dit spelletje word nu al bijna 17 jaar zo gespeeld, Thanks to the Euro.
Ik weet van familie destijds, dat de Amerikanen dat niks vonden economisch gezien een lagere eenheidsmunt de euro.
Alleen men heeft er goed gebruik van weten te maken.
Men ziet tot de dag van vandaag waarom.

Alfonz
0
[verwijderd]
2
quote:

Alfonz schreef op 12 feb 2018 om 17:17:


Is alleen maar een technisch herstel, morgen terug naar beneden corrigeren.


Zo heb jij een glazenbol van sinterklaas gekregen jongetje? De hele correctie is technisch we zouden dus morgen net zo goed omhoog kunnen.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.