Heineken zakt op herstellende beurzen | Eurobench.com

Heineken zakt op herstellende beurzen

Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 11:57 | | Onderwerpen: levensmiddelen 

Heineken (18 jan)

75,800 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag een stevig herstel zien na de zware verliezen van afgelopen week. Op het Damrak verwerkten beleggers onder meer de jaarcijfers van brouwer Heineken en berichten rondom de chemietak van AkzoNobel. Ook biotechnoloog Galapagos stond in de schijnwerpers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,2 procent hoger op 524,70 punten. De MidKap klom 1,3 procent aan tot 800,71 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1,7 procent.

Heineken was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van meer dan 2 procent. De bierbrouwer boekte vorig jaar meer winst dan analisten hadden verwachten. Wel stelden de vooruitzichten volgens de marktkenners wat teleur.

Philips

Galapagos behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 2,7 procent. Volgens het Financieele Dagblad heeft topman Onno van de Stolpe gezegd dat het bedrijf werkt aan een beschermingsconstructie om te voorkomen dat het wordt overgenomen door samenwerkingspartner Gilead.

Philips profiteerde van een adviesverhoging door Berenberg en klom 2,6 procent. Het zorgtechnologiebedrijf liet tevens weten in de tweede helft van dit jaar te stoppen met de productie van medische scanners in het Amerikaanse Cleveland.

PGGM

AkzoNobel steeg 1,9 procent. Pensioenbeheerder PGGM heeft volgens zakenkrant Financial Times de handen ineengeslagen met de Amerikaanse investeerder Apollo voor een bod op de chemietak van AkzoNobel. Het verfconcern is bezig zijn chemiedivisie af te splitsen. De opbrengst wordt geschat op zo'n 10 miljard euro.

In de MidKap zette Flow Traders de opmars voort met een plus van 3 procent. De beursintermediair kreeg er vrijdag al bijna 22 procent bij na een positief handelsbericht.

Olie

Tesco klom in Londen 0,6 procent. De Britse supermarktketen wil volgens The Sunday Times de goedkopere Duitse concurrenten Aldi en Lidl dwars gaan zitten met een eigen 'discount' winkelketen. In Frankfurt won Puma 0,3 procent. De Duitse sportartikelenfabrikant verwacht voor dit jaar een fors hogere winst. De omzetgroei zal wel iets minder sterk zijn dan in 2017.

De euro was 1,2266 dollar waard, tegen 1,2233 dollar op vrijdag. Ook de olieprijzen toonden wat herstel na zes verliesdagen op rij. Een vat Amerikaanse ruwe olie klom 1,8 procent in prijs tot 60,24 dollar. Brentolie steeg 1,6 procent en kostte 63,77 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.