Huishoudens in eurozone blijven nog veel sparen vanwege crisis

Gepubliceerd op 12 januari 2021 11:44 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Europa 

LUXEMBURG (ANP) - Huishoudens in de eurozone blijven nog steeds veel geld sparen omdat vanwege de coronapandemie bijvoorbeeld minder op vakantie wordt gegaan, buiten de deur wordt gegeten of omdat mensen geld apart zetten vanwege onzekerheid over de crisis. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat.

De zogenoemde spaarquote, het deel van het netto-inkomen dat op de spaarrekening wordt gezet, kwam in de eurozone in het derde kwartaal uit op meer dan 17 procent. Dat is wel beduidend minder dan de bijna 25 procent die in het tweede kwartaal werd gemeten, maar is nog steeds het op één na hoogste niveau sinds het begin van de metingen. In de voorgaande jaren bewoog die graadmeter rond de 12 procent.

Het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis zorgt ook voor besparingen voor huishoudens, bijvoorbeeld omdat tijdens de reis naar werk geen koffie wordt gekocht of een broodje voor de lunch in de bedrijfskantine ook niet meer nodig is.

5 Posts
Knife Catcher
0
"De zogenoemde spaarquote, het deel van het netto-inkomen dat op de spaarrekening wordt gezet, kwam in de eurozone in het derde kwartaal uit op meer dan 17 procent. Dat is wel beduidend minder dan de bijna 25 procent die in het tweede kwartaal werd gemeten, maar..."

Apart he, als een belangrijk deel van de bevolking in Q2 het vakantiegeld krijgt. Nederland vrijwel iedereen; Italie 500 Euro bonus etc
createmonnie
1
Als het artikel ons nu verteld hoe we het geld in een pandemie verstandig kunnen uitgeven, dan lossen we het spaarquota snel op. Als we allemaal zoveel sparen, waarom niet gewoon zelf vaccine laten betalen en zelf de horeca helpen. Idiote ECB maakt het sparen alleen maar moeilijker, maar voor de particulier is er niks anders dan sparen. Op dit moment beleggen is bezopen.
[verwijderd]
0
Stop het in het eerste gesloten monetaire energie systeem de wereld heeft voortgebracht, die voldoet aan de wetten Newton en thermodynamica. Bitcoin = hoop ? www.hope.com
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.