'Recessie voor economie eurozone door lockdowns'

Gepubliceerd op 12 januari 2021 10:47 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Europa  recessie 

LONDEN (ANP/RTR) - De economie van de eurozone zal waarschijnlijk in een recessie belanden omdat door de nieuwe lockdowns tegen het coronavirus nu krimp wordt voorspeld voor het eerste kwartaal van dit jaar, na de neergang in het vierde kwartaal. Eerder werd voor deze periode juist op groei gerekend door economen.

Volgens voorspellingen van persbureau Bloomberg zal de economie van het eurogebied dit kwartaal met 4,1 procent krimpen, terwijl eerder een plus van 1,3 procent werd voorspeld. Voor het vierde kwartaal van 2020 zou de krimp moeten uitkomen op 1,5 procent. Van een technische recessie is sprake bij twee kwartalen met economische krimp op rij.

Dankzij de vaccinaties tegen het coronavirus in Europa en versoepeling van lockdowns kan in het tweede kwartaal een groei mogelijk worden van 4,8 procent en 3,1 procent in het derde kwartaal, denken economen.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire zei dinsdag dat het uitdagend zal worden voor Frankrijk om aan zijn groeivoorspelling van 6 procent dit jaar te kunnen voldoen. Dat hangt volgens hem af hoe snel vaccins kunnen worden toegediend.

2 Posts
Jopie1962
0
"De economie van de eurozone zal waarschijnlijk in een recessie belanden omdat door de nieuwe lockdowns tegen het coronavirus nu krimp wordt voorspeld ..."

Het enige dat nog telt is de (over)belasting van de ziekenzorg en de IC's.

Mij benieuwen hoe we dit in de volgende pandemie oplossen, want dat dit niet het laatste is wat we zullen merken van de huidige Covid, is wel zeker.

De volgende keer zullen we de werkzame mensen vaccineren, en de ouderen isoleren, zodat én de economie gewoon doorgaat, én de ouderen beschermt zijn.
We beginnen dan met vaccineren van het zorgpersoneel, zodat die niet omvalt.
Nuchtertransparant
0
Wij gaan in H1 helemaal niet groeien. Zijn er per 1 april helaas nog helemaal niet vanaf met dit tempo van vaccinatie. Q3 op z'n vroegst. Alleen zou het mij niet verbazen als de som van de 4 kwartalen per saldo op nul uit gaat komen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.