Amerikaanse dochter Ahold krijgt toestemming voor overname

Gepubliceerd op 11 november 2020 07:59 | Reacties: 8 | Onderwerpen: levensmiddelen 

Ahold Delhaize (22 jan)

23,640 0,000 (0,00%)

ZAANDAM (AFN) - Food Lion, een Amerikaans dochterbedrijf van supermarktconcern Ahold Delhaize, kan verder met de overname van 62 supermarkten van branchegenoot Southeastern Grocers. Daar heeft de Amerikaanse Federal Trade Commission toestemming voor gegeven. Een overnamebedrag is niet genoemd.

De filialen van de ketens BI-LO en Harveys liggen in de staten North Carolina, South Carolina en Georgia en worden omgevormd tot Food Lion-supermarkten. Het bedrijf verwacht meer dan 4650 werknemers aan te nemen in de winkels. De overname werd in juni aangekondigd en de verwachting is dat die in de eerste helft van 2021 wordt afgerond.

11 Posts
Regeis
1
Na de goede Q3 cijfers is de koers de afgelopen dagen gedaald en waarom? Laten we hopen dat deze grote overname, en het laatste Q4, bij zal dragen aan een mooie koersstijging. We gaan richting de decembermaand en er is voldoende geld om te besteden (helaas geldt dat lang niet voor een ieder!).
Businessmen
0
Ik verwacht dat de meeste dit jaar flink gaan shoppen bij AHold voor kerst en sinterklaas.
ruchhouwer
1
vandaag weer lager! inmiddels al bijn 20% vanaf ATH en de resultaten en vooruitzichten worden zeker niet slechter. Is er onderliggend iets gaande?
skymansky
0
Rustig blijven zitten en AH zijn ding laten doen, beleggen is vooruit kijken en de markt denkt nu even dat AH minder gaat groeien in de toekomst.
Omzet is sterk en de onderliggende winst prima, dividend wordt gewoon uitgekeerd en eigen inkoop aandelen gaat gewoon verder.
De dollar is misschien een reden dat AH er wat zwakjes bij ligt de laatste tijd (60% van de omzet en winst is in dollars) maar ook dat gaat weer goed komen.
Ik doe niks weg
Ketelbinkie02
0
quote:

ruchhouwer schreef op 11 november 2020 09:13:


vandaag weer lager! inmiddels al bijn 20% vanaf ATH en de resultaten en vooruitzichten worden zeker niet slechter. Is er onderliggend iets gaande?


Bodembel was rond de € 22,70, koers gaat zeker weer opveren de komende weken/ maanden.
Jefferies heeft afgelopen periode met hun onzinnige analyse shorters tijdelijk in het zadel geholpen, maar dat effect ebt nu al bijna weg.
Bosche marktkoopman
0
quote:

Ketelbinkie02 schreef op 11 november 2020 09:30:


[...]

Bodembel was rond de € 22,70, koers gaat zeker weer opveren de komende weken/ maanden.
Jefferies heeft afgelopen periode met hun onzinnige analyse shorters tijdelijk in het zadel geholpen, maar dat effect ebt nu al bijna weg.
Koersdaling komt oa door dat Credit Suisse en andere analisten denken dat Fysieke winkels aan importantie verliezen ,zullen wel short gaan laten ze eerst eens naar hun eigen verdien model kijken .
Schumpedro
0
Wanneer en of dat echt op grote schaal gebeurt is natuurlijk, ook in de manier waarop. Het blijft natuurlijk een risico en je ziet weinig voorbeelden van fysieke ketens die de overstap naar online echt succesvol hebben kunnen maken. Ineens krijg je dan weer nieuwe concurrentie als Hellofresh, crisp en Picnic erbij terwijl er bijna volledige consolidatie was.

Er zit ook wel weer upside in, want je kan natuurlijk nog meer dingen combineren en ook hoogwaardig vreten meebezorgen. Dan ga je weer wat wegsnoepen van bezorging..
ZwartSchaap
0
Albert Heijn heeft een top bezorg service. Ik zie de concurrentie van onder andere hellofresh echt als minimaal. Dit bied AH ook aan op het moment dat ze het nodig achten maar dan 10x beter met 5x beter winstmarges.

Zoals hierboven genoemd: dollar koers is de grootste oorzaak.
Beursplein 5
0
Boodschappen bezorgen is voor Albert Heijn nog steeds geen goudmijn
Gepubliceerd: 23-09-20 14:28
Laatste update: 23-09-20 18:50

Na zo'n twintig jaar is online bestelde boodschappen bezorgen nog steeds verliesgevend voor Albert Heijn (AH). Dat komt volgens CEO Marit van Egmond mede doordat er nog steeds veel geïnvesteerd wordt in deze relatief jonge tak van sport. Zo experimenteert de grootgrutter nu in Haarlem met boodschappen bezorgen voor kleine huishoudens.

Qua omzet is online nu met 50 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. "Door te blijven investeren stel je het moment waarop je winstgevend wordt, steeds verder uit", zegt de topvrouw van het supermarktconcern woensdag bij de opening van het zevende Home Shopping Center. Dat is een distributiecentrum dat speciaal is ingericht voor het bezorgen van de boodschappen en dat intern ook wel de winkel zonder klanten wordt genoemd.

Van Egmond vertelt dat het online boodschappen doen als gevolg van de coronacrisis echt het omslagpunt heeft bereikt en breed omarmd wordt. Het omslagpunt qua winstgevendheid is nog niet bereikt. "Zonder investeringen zouden we dat in de grote gebieden al wel zijn", aldus de CEO. Die meteen het belang van geld verdienen met online boodschappen relativeert.

"Voor ons is de totale winstgevendheid als Albert Heijn van belang. We willen als AH altijd en overal zijn voor de klant." Dat lukt qua winkels aardig met meer dan duizend winkels in Nederland, waar er ook nog steeds mondjesmaat bijkomen. "Meer dan tien dit jaar", zegt Van Egmond.

Kleinere huishoudens zijn in de meerderheid
AH vindt het tijd voor een volgende stap en doet dat via Albert Heijn compact. "Wij bezorgen vooral bij gezinnen, bedrijven en bij mensen die een feest hebben bijvoorbeeld." Die laatste twee categorieën zijn door corona natuurlijk wel afgenomen. Met compact richt het supermarktbedrijf zich nadrukkelijk op een- en tweepersoonshuishoudens. "Van alle leeftijden."

Het aanbod is een stuk beperkter, de besteldrempel lager - 35 euro versus 50 euro - en de keuze in de bezorgmomenten beperkter. Afhankelijk van hoe de proef in Haarlem verloopt, wordt het concept verder uitgerold. Kleinere huishoudens maken meer dan de helft van het totale aantal huishoudens in Nederland uit. De trend is ook bij gezinnen dat minder per keer wordt besteld, maar wel vaker per week.

Werkgelegenheid verschuift binnen het concern
Waar online boodschappen doen door de coronacrisis een flinke impuls heeft gekregen, geldt hetzelfde voor zelf scannen in de winkels. "Dat deed een vijfde tot een kwart van de klanten en is nu opgelopen tot 65 procent", zegt de AH-topvrouw. Dat scheelt nog niet in de inzet van personeel. "Door corona hebben we overal meer personeel nodig, zowel in de winkels als in de distributiecentra."

Met meer dan 100.000 fte is AH een werkgever van formaat. Veel meer of minder zal het dankzij of ondanks innovaties en investeringen niet worden denkt de CEO. "Het verschuift meer, bijvoorbeeld van distributiecentrum naar Home Shopping Center." Of de hamsters die het slachtoffer werden van het schaamteloos hamsteren van consumenten in het begin van de coronacrisis ooit nog terugkeren op de loonlijst? "Ik vind ze ongelooflijk lief en leuk", besluit Van Egmond.
Tibboel
0
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.