Trump-adviseur: Fed blijft onafhankelijk | Eurobench.com

Trump-adviseur: Fed blijft onafhankelijk

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 16:36 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Donald Trump  Federal Reserve 

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, is en blijft een onafhankelijke instelling. Dat zei Larry Kudlow, economisch adviseur van president Donald Trump, in een interview met nieuwszender CNBC. Hij zei verder dat Trump ook geen beleid dicteert aan de Fed.

De opmerking van Kudlow volgt op de nodige kritiek die Trump uitte in de richting van de Fed. Volgens de president is het tempo waarin de centralebankenkoepel de rente aan het verhogen is te snel. Trump zei zelfs dat de beleidsmakers van de Fed gek zijn geworden. Ook de recente neergang op de aandelenbeurzen is volgens Trump te wijten aan het Fed-beleid.

De Fed krikte de rente dit jaar al drie keer op. Alom wordt verwacht dat in december de rente verder zal worden verhoogd. Voor Trump aan de macht kwam, was kritiek door een Amerikaanse president op de centrale bank hoogst ongebruikelijk.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Accuboor
0
Kaviaar
0
Trump ziet zijn "succes" niet graag verdampen, want dat tast zijn ego aan. Als je dan een ander de schuld ervan kan geven op dat moment, dan moet je die kans pakken! …… en proberen de aandacht van het handelsconflict, wat Trump zelf op blijft voeren, af te leiden.
Want één ding is zeker. Trump maakt zelf nooit een blunder! Uitgesloten. Dat doet, of zijn personeel, of de vorige president, of de Fed, of doen de Chinezen ……...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.