Dow-Jonesindex naar record op Wall Street

Gepubliceerd op 11 juli 2019 20:19 | Reacties: 5

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag overwegend verder omhoog, na de koerswinsten van een dag eerder. De toonaangevende Dow-Jonesindex brak daarbij voor het eerst door de grens van 27.000 punten. Het sentiment op Wall Street kreeg nog steeds steun van de woorden van president Jerome Powell van de Federal Reserve. Beleggers maakten woensdag uit zijn getuigenis voor het Huis van Afgevaardigden op dat er waarschijnlijk een renteverlaging aankomt.

De Dow noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) een plus van 0,6 procent op 27.020 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom 0,1 procent tot 2994 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8197 punten.

De Dow Jones Industrial Average stamt uit 1896 en houdt het koersverloop van dertig toonaangevende fondsen op Wall Street bij. De graadmeter was vorig jaar ook al aan een recordopmars bezig, maar mede door de handelsoorlog en afzwakkende economie zakte het sentiment weer wat in. De laatste maanden is weer sprake van een duidelijk opwaartse lijn.

Schrik

Beleggers op Wall Street reageerden wel even met schrik op een tweet van president Donald Trump, waarin hij zei teleurgesteld te zijn omdat China niet aan zijn beloften zou voldoen om grootschalig landbouwproducten van Amerikaanse boeren op te kopen. Volgens Trump had Peking dat wel beloofd als onderdeel van de wapenstilstand die China en de Verenigde Staten onlangs sloten in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten.

Delta Air Lines presenteerde kwartaalcijfers en verhoogde zijn vooruitzichten voor heel het jaar. De luchtvaartmaatschappij profiteerde van een grote vraag naar vliegreizen en gunstige ticketprijzen. Delta won 1,4 procent. Branchegenoten United, Southwest en American Airlines liftten mee met plussen tot 0,4 procent.

Bed Bath & Byond

Woonwinkelketen Bed Bath & Beyond (min 6 procent) sloot het voorbije kwartaal af met verlies. Het bedrijf kreeg voor de tweede keer binnen korte tijd te maken met een bijzondere afschrijving.

De euro was 1,1248 dollar waard, tegen 1,1258 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 60,34 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 66,66 dollar per vat.

5 Posts
Smaaltie
0
Gaat nergens over, kijk naar micron, die gaan in t derde kwartaal rode cijfers
Schrijven gezien t verloop van de cijfers en moet ke zien waar we staan??
Beursspeculant
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.