ArcelorMittal wil 2 miljard dollar uit markt halen

Gepubliceerd op 11 mei 2020 14:44 | Reacties: 11 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (06 jul)

10,092 0,000 (0,00%)

EUR/USD (08:10)

1,1302 -0,0009 (-0,08%)

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalbedrijf ArcelorMittal wil voor 2 miljard dollar aan aandelen en converteerbare obligaties uitgeven. De onderneming, met een notering aan de beurs in Amsterdam, wil met die opbrengst zijn schuldenlast versneld aflossen. Ook moet het geld voor algemene bedrijfsdoeleinden worden gebruikt en om de liquiditeit te verbeteren.

De verhoudingen tussen de hoeveelheid aandelen en obligaties die het bedrijf uitgeeft staat nog niet vast. De obligaties krijgen een looptijd van drie jaar en worden daarna omgezet in aandelen. Een trust van de familie Mittal heeft al aangegeven voor 200 miljoen dollar aandelen en obligaties te willen kopen.

11 Posts
Studentenrekening
0
Een aandelenemissies. Zoals het hoort. Als het aandeel nou eens naar 4 a 5 euro zou gaan. Dan ga ik er eens over nadenken om mijn spaargeld aan te spreken om in te stappen.

Er staat zat spaargeld klaar om de beurs te ondersteunen, daar hebben we geen centrale bank voor nodig. Maar het spaargeld gaat niet op de huidige niveau's instappen natuurlijk. Iedereen wil een leuk rendement in het vooruitzicht hebben.
mok
0
Die man doet wat om zijn bedrijf te redden, maar hij doet het wel consequent als de koers al afgestraft is. Dat is niet handig, geeft weer een enorme verwatering.
Eugen III
0
fymanth
0
Bonost
0
Of gewoon slim van Mittal om Tina te gebruiken. Het bedrijf wordt constant om dezelfde reden afgestraft en daar wil de familie gewoon vanaf. En ik zou best wel wat van die obligaties willen hebben. Ik zal daar wel niet voor in aanmerking komen.
kenner66
0
Weer handig van de familie Mittal. dit kunstje flikte ze vorige keer exact hetzelfde maar goed ze worden nu een beetje gedwongen wat ze goed uitkwam door moody. Ze krijgen voor die 200 miljoen weer lekker veel aandeeltjes op deze koers.
Robin C
0
inderdaad niet te geloven dat dit tijdens de handel zomaar bekend wordt gemaakt, zonder tijdelijke opschorting van de handel, zodat iedereen over de nieuwe informatie kan beschikken en conclusies trekken.
Dr Joep
0
Bowski
0
Tsja... de fiscus rekent dat we 5,3% rendement maken.
Ben benieuwd hoeveel deze obligatie doet.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.